Demirci ustası cinayetinde 3 yıl sonra gelen itiraf: 40 bin TL ödedim

Manisa'nın Soma ilçesinde Hatunköy yolu üzerinde demircilikle uğraşan Murat Kocairi'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 3 yıl sonra gelen itirafla cinayet aydınlatıldı. Tetikçi tuttuğunu itiraf eden A.K. cinayet için 40 bin TL ödediği ismi de açıkladı

Manisa'ya bağlı Soma'da Hatunköy yolu üzerinde demircilikle uğraşan tarım makineleri tamir bakım ustası 35 yaşındaki Murat Kocairi'nin ölümünde tüm sır perdesi 3 yıl sonra gelen itirafla aydınlatıldı. Demirci ustasından haber alıanmaması sonrasında yapılan araştırmalarda Esentepe yolu üzerinde cansız bedeni başından silahla vurulmuş halde bulunan Murat Kocairi'yi öldüren kişi olan F.A.'yı azmettiren A.K., bu isme para ödediğini itiraf etti. A.K., 40 bin TL ödediği kişinin ise F.A. olduğunu açıkladı.

2017 yılında Murat Kocairi'nin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlılardan A.K, nişanlısıyla ayrılmasına neden olduğu gerekçesiyle maktulü dövmesi için F.A. ile 40 bin lira karşılığında anlaştığını söyledi. Soma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, failleri yakalamak için, maktul Murat Karairi'nin tüm yakınlarını takibe almıştı. Maktulün baldızının eski nişanlısı A.K. ile F.A'nın iletişimlerini olay günü kestiklerini belirleyen polis, buradan hareketle operasyona başladı.
Demirci ustası cinayetinde 3 yıl sonra gelen itiraf: 40 bin TL ödedim - Resim : 1

KATİL, İLK SORGUDA "ARAMIZDAKİ İŞ BİTTİ ONDAN GÖRÜŞMEDİK" DEMİŞTİ

Sorgu sırasında ilk olarak, "Bir işimiz vardı. O gün sona erdi. Onun için bir daha görüşmedik" diyen F.A, daha sonra cinayeti itiraf etti. Murat Karairi'nin nişanlısıyla aralarının bozulmasına neden olduğunu öne süren A.K, onu dövmesi için F.A. ile 40 bin lira karşılığında anlaştığını ancak F.A'nın ileri giderek cinayet işlediğini iddia etti. 22 Eylül 2017'de, demircilik yapan Murat Karairi, darbedilmiş ve başından silahla vurulmuş halde bulunmuştu. Cinayetten birkaç gün önce de Murat Karairi'nin dükkanı kurşunlanmıştı. Olaydan yaklaşık 3 yıl sonra, 9 Haziran'da cinayete ilişkin düzenlenen operasyonda Soma'da 4 kişi, Kırkağaç'ta ve Elazığ'da birer kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 5 tabanca, 5 pompalı tüfek ve 120 fişek ele geçirilmişti. Olayla ilgili Murat Karairi'nin baldızının eski nişanlısı A.K, A.K'nin arkadaşı R.Y. ile Elazığ'da yakalanan ve "kiralık katil" olduğu öne sürülen F.A. tutuklanmış, A.K'nin diğer 3 arkadaşı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
cinayet Soma zanlı