'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı artıyor! Her yerden para çıkıyor

Ankara Gündem haberleri
'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı artıyor! Her yerden para çıkıyor

Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen 'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı 310'a yükseldi. İskenderun'da yakalanan Erol Evcil, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyonda 4 kamyon dolusu belge ve ziynet eşyası ile bavullar içinde 500 milyon lira ele geçirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'nitelikli dolandırıcılık', 'rüşvet' ve '213 sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet' suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda, demir çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütü tespit etti.

Suç örtülerinin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı artıyor! Her yerden para çıkıyor - Resim : 2

Firmaların düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi. 

BAVULLAR İÇİNDE 500 MİLYON LİRA 

 Harekete geçen ekipler, Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı 'Demir Yumruk' isimli operasyon gerçekleştirdi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı artıyor! Her yerden para çıkıyor - Resim : 3

Gözaltına alınanlar arasında suç örgütlerinin liderleri Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak da yer aldı. Yapılan arama çalışmalarında ise yaklaşık 4 kamyon dolusu belge ve ziynet eşyası ile bavullar içinde 500 milyon lira ele geçirildi.

'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı artıyor! Her yerden para çıkıyor - Resim : 4

GÖZALTI SAYISI 310'A YÜKSELDİ

Ankara merkezli operasyonda gözaltı sayısı 310'a yükseldi. Öte yandan soruşturma kapsamında çete üyelerinin konut, iş yeri ve fabrikaların da bulunduğu 261 taşınmaza el konuldu. Ayrıca çete üyelerine ait 327 otomobil ile Evcil'in piyasa değeri 20 milyon dolar olan özel jetine de el konuldu.

Örgüt liderlerine ait 39 şirkete de çalışanların mağdur olmaması için  kayyum atandı. Örgüt üyelerinin para transferlerini gerçekleştirdiği tespit edilen 8 bin 690 hesaba da el konuldu. Örgüt liderlerinden Hüseyin Eryılmaz'ın Kayseri'deki fabrikasında da 300 milyon lira ele geçirildiği öğrenildi.

 EROL EVCİL, ANKARA EMNİYETİ'NE GETİRİLDİ 

Operasyonda gözaltına alınan Erol Evcil'in, İskenderun'da kaldığı rezidansta kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Erol Evcil'in liderliğini yaptığı çetenin ise yöneticileri maddi açıdan zor durumdaki fabrikaları hedef aldığı tespit edildi. Çetenin, bu fabrikaları, taşınmazları haciz olmaması için kiraladığı saptandı.

'Demir Yumruk' operasyonunda gözaltı sayısı artıyor! Her yerden para çıkıyor - Resim : 5

Çeteye ait iş yerlerinde ise 25 milyon lira ele geçirildi. Erol Evcil ve diğer 2 örgüt lideri, ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin, yaklaşık 1 hafta sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

Kaynak: DHA

Demir Yumruk Ankara Erol Evcil