DDK, KPSS ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

son dakika
DDK, KPSS ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

Alınan son dakika bilgisine göre DDK, KPSS ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Alınan son dakika bilgisine göre Devlet Denetleme Kurulu, KPSS ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Peki bundan sonra ne olacak? Haber Global ekibi, konuyu DDK kaynaklarına sordu. 

KPSS İPTAL EDİLİR Mİ?

Öncelikle suç duyurusuyla birlikte savcılık adli soruşturmayı sürdürecek, DDK idari soruşturmayı sürdürecek. Bu arada işbirliği de yapılacak.

Peki KPSS iptal edilir mi? Bu karar nasıl, ne zaman ve kim tarafından alınır?

Devlet denetleme kurulu incelemesi sonucunda sızan soru sayısının sınıovın iptalini gerektirir boyutta olduğuna karar verirse ki bu inceleme sürüyor, bu durumda iptal edilmesi için öneride bulunacak. ÖSYM sınavı iptal edecek.

Bu karar ne zaman verilebilir?

Kaynaklara göre, "süreç hızla tamamlanacak, kısa süre içinde netleşecek." DDK raporunun çıkması uzun sürebilir ancak KPSS'nin iptali konusunda karar vermek için, raporun tam olarak sonuçlanması beklenmeyecek. Devlet Denetleme Kurulunun ilk incelemelerinin ardından 'öneride' bulunmasıyla bu karar alınabilecek.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, DDK'nın suç duyurusu üzerine soruşturma başlattığını açıkladı. Soruşturmanın savcılık ve DDK tarafından koordineli şekilde yürütüleceği öğrenildi.

YEDİİKLİM YAYINEVİNE OPERASYON

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

Aramada polisin, burada bulunan dijital materyal ve tüm KPSS dokümanlarından birer nüsha alacağı öğrenildi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

DDK KPSS son dakika