"Davutoğlu AK Parti milletvekilleriyle buluştu" iddiası

"Davutoğlu AK Parti milletvekilleriyle buluştu" iddiası

İddiaya göre parti kurma hazırlıkları yapan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da halen Meclis'te görev yapan 10 AK Partili milletvekiliyle bir araya geldi. 5.5 saat süren toplantıda AK Parti'den ihraç kararına karşı savunma yapıp yapmama konusu ele alındı

İddialara göre parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu, Ankara'da eski ve yeni AK Parti milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda yeni kurulacak partide yer alacak isimlerin konuşulduğu öne sürüldü. AK Parti'de ihraç istemiyle disipline sevk edilen 4 isimle birlikte yanı sıra bazı eski milletvekilleri ve il başkanlarının da katıldığı toplantının yaklaşık 5.5 saat sürdüğü iddia ediliyor. 
Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantıda ihraç talebi karşısında alınacak tutumun ele alındığı, ihraç istemine karşı bir savunma yapılıp yapılmayacağının da değerlendirildiği öne sürülüyor. Disipline sevk edilen üyelerin 7 günde sözlü ya da yazılı savunma hakkı bulunuyor.
2 Eylül'de toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından ihraç kararları gelmişti. Toplantıdan Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'nın AKP'den kesin ihracı istenmesine dönük karar çıkmıştı.

Duvar gazetesinin haberine göre toplantı yarın da devam edecek. 

Toplantı sonrası alınacak karar eski başbakan Davutoğlu tarafından cuma günü basın toplantısı ile açıklaması bekleniyor.

İDDİA: GÖREVDEKİ 10 AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE TOPLANTIDA
Toplantıya an itibariyle seçilmiş 10 AKP'li vekilin katıldığı belirtilirken, eski AKP'li isimlerin sayısının 100'e yaklaştığı belirtildi.

Ahmet Davutoğlu AK Parti MYK