'Danıştay'ın Ayasofya kararı belli oldu' iddiası

'Danıştay'ın Ayasofya kararı belli oldu' iddiası

Sosyal medyada 'Ayasofya'nın müzeye çevrilmesi kararı Danıştay tarafından iptal edildi' iddiası konuşuluyor.  Gazeteci Okan Müderrisoğlu, kararın oy birliğiyle alındığını da öne sürdü. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan da açıklama geldi.

'Danıştay'ın Ayasofya kararı belli oldu mu?' sorusu, kamuoyundaki iddiaların ardından merak ediliyor. Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Okan Müderrisoğlu, katıldığı bir canlı yayında aktardığı kulis bilgisinde, Danıştay'ın oy birliğiyle Ayasofya hakkında verilen 'müzeye çevrilmesi' kararının hukuka aykırı olduğunu değerlendirdiğini ve dolayısıyla Ayasofya'nın cami statüsünü koruduğunu iddia etti. Müderrisoğlu ayrıca, Danıştay tarafından alınan ve merakla beklenen bu kararın yazım aşamasında olduğunu da öne sürdü. 

Müderrisoğlu, şöyle devam etti: 

"Bu konuda kararı da oluşturdu. İdari yargılama usulü bu kararın 15 gün içerisinde yayınlanmasına amir. Dolayısıyla o karar yayınlandığından itibaren de çok somut sonuç ifa edecek. Benim öğrendiğim, buradan kamuoyuyla da paylaşayım. Umarım da yanılmam. Oy birliğiyle bir karar tesis edildiği.

Dolayısıyla da Ayasofya'nın statüsü ile tartışmaların kökten ortadan kaldırabilecek; en azından hukuki nitelikte bir karar olduğu yönünde. Altını çizeyim bu karar oy birliğiyle alındığı yönünde duydum."

NUMAN KURTULMUŞ: BANA SORARSANIZ BUGÜN AÇILSIN

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, DHA'nın geçtiği açıklamasında, '15 Temmuz'da Ayasofya ibadete açılır mı?' sorusuna, "İnşallah daha önce açılır. Bana sorarsanız bugün açılsın. Şu an yüksek yargıda olan bir iş. İnşallah yargı bu konuda müspet bir karar verir. Ayasofya'nın ibadete açılmasını bekliyoruz" yanıtını verdi.   

Ayasofya