Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, tartışma yaratan sözleriyle ilgili konuştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, tartışma yaratan sözleriyle ilgili konuştu

"Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı" açıklamasıyla tartışma yaratan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazeteci Cüneyt Özdemir'in "Elinizden tutan mı var?" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 30 Temmuz 2020'de Twitter hesabından paylaştığı mesajında "Biz masalları olan bir coğrafyanın çocuklarıyız. Bize yüz elli yıldır modernleşme adı altında başkalarının hikâyeleri anlatıldı. Artık kendi hikâyemizi yazma zamanıdır" ifadesini kullanmıştı.

Paylaşım kamuoyunda tartışılırken Kalın'dan yeni bir açıklama geldi.

"HADİ ELİNİZİ TUTAN MI VAR? HADİ ABİ ANLATIN"

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Kalın'ın hesabını etiketleyerek "İyi söylüyor, doğru söylüyor" ifadeleriyle yer verdiği videosunda Kalın'ın açıklamasıyla ilgili tartışmaları hatırlatıp konuşmasında şunları söyledi:

"İbrahim Bey, hadi elinizi tutan mı var? Hadi abi anlatın. Hadi bizim de artık bir uzay programımız olsun. Çocuklarımıza uzay programımızın hikayesini anlatalım. Eğitim sistemini değiştirelim kökünden. Hadi bizim çocuklarımızın hikayesini anlatalım. Uçan arabalar yapalım. Ekonomiyi şöyle bir uçuralım ya. Hadi. Kimse elinden tutmuyor ki."

"NE KAST ETTİĞİMİ AÇACAĞIM"

Özdemir'in bu paylaşımı yapmasından kısa bir süre sonra Kalın'dan yine sosyal medya hesabı üzerinden cevap geldi. Kalın, Özdemir'e yanıt olarak şu ifadeleri kullandı:

"Kendi büyük hikayemizi hep birlikte yazıyoruz ve yazmaya devam edeceğiz Cüneyt bey. Ne kast ettiğimi açacağım..."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Cüneyt Özdemir