Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur için "Altın oran"

Muharrem İnce Sinan Oğan 14 Mayıs Seçimleri

Cumhurbaşkanlığı seçiminde gözler Muharrem İnce ve Ata İttifakı ortak adayı Sinan Oğan'da... İnce parti yönetimini topladı, seçmenin kendi tercihini yapmasına karar verildi. Oğan ise oylarının hayati önemine işaret ederken, kararını bir iki güne kadar açıklayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde partiler de seçmen de kritik bir karar verecek. İlk turun ardından yarış dışı kalan iki aday, kendi oyları için ikinci turda adres gösterecek mi? Adaylar da partiler de karar vermekte zorlanıyor. İlk toplantılardan herhangi bir işaret çıkmadı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk tur sonuçları Erdoğan'ın 27 milyon 133 bin 837, Kılıçdaroğlu'nun 24 milyon 594 bin 932 oy aldığını ortaya koydu. Sinan Oğan'a 2 milyon 831 bin 208 oy giderken, son anda adaylıktan çekilen Muharrem İnce'ye yurt dışı kullanılmış oyların da etkisiyle 236 bin 97 oy çıktı.

Peki ikinci turda Oğan ve İnce'nin oyları hangi adaya yönelecek? İnce parti Meclisi'ni topladı ve durum değerlendirmesi yaptı. Karar ise 'ne Erdoğan ne Kılıçdaroğlu'... 

Memleket Partisi'nde parti meclisi 4 saat sürdü. İnce çekilme kararında haklı olduğunu, çekilmeseydi sonuçtan kendisinin sorumlu tutulacağını vurguladı. 6'lı masayı hedef aldı, tabandan kopuk siyasal mühendislikle sonuç alınamayacağını vurguladı.

Parti meclisi üyeleri ise ikiye bölündü... İkinci turda Erdoğan'ı destekleyelim' diyen de oldu, yönetimin değişmesi için Kılıçdaroğlu'na destek verilmesi gerektiğini savunan da. Parti Meclisi'nde farklı görüşlerin öne çıkması nedeniyle 'tek bir adayı destekleme kararı' alınmadı.

Sinan Oğan da şimdilik yön tayin etmedi. Ata İttifakıyla birlikte hareket edeceklerini, kararın henüz netleşmediğini söyledi.

Oğan, "Millet İttifakı'nın kazanması sadece Ata İttifakı'nın desteğine bağlı değil. Sandığa gitmeyen seçmeni ikna etmeleri ve sandığa sahip çıkmaları gerekiyor. Bizim oraya gitmemiz o tabanı ateşler, o tabana özgüven ve kazanma hırsı getirir, Cumhur İttifakı'na gitmemiz de mutlak çoğunluk getirir. Güçlü bir hükümet kurulmasına vesile olur bu da güçlü Türkiye anlamına gelir" dedi.

Oğan bir iki gün içinde karar vereceklerini de kaydetti.

 



 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanlığı seçimi 14 mayıs Muharrem İnce Sinan Oğan