Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının tercümesi Kahramanmaraş’ta yapılıyor

Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarının tercümesi Kahramanmaraş’ta yapılıyor

Kahramanmaraş’ta 5 yıldır yeminli uzman tercüman olan Mustafa Şan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yurt içinden veya yurt dışından başka diller üzerinden yapılan hakaretlerin tercümesini yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 5 ülkeden 7 hakaret davasına bakan yeminli uzman tercüman Mustafa Şan (29), tercüme yapabilmenin de ayrı bir uygulaması olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davalarının ülke dışından ve içinden olduğuna dikkat çeken Şan, “Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bakmış olduğumuz davaları arasında Almanya, İtalya, Danimarka, Hollanda ve Fransa gibi birçok farklı ülkede hem hakaret davaları hem de diğer kişisel ve kamu kurum davalarına tercümesini biz gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve adli makamların, kolluk kuvvetlerimizin ifadelerindeki karşı dil ve ana dil arasındaki o çelişkileri çözümlemede ortak sunucu görevi görüyoruz” dedi.

Şan şöyle konuştu:

“Bazı evraklarda özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın hakaret davaları ile diğer işlemleri noktasında ülkemizi temsilen tercüme konusunda daha titiz davranmamız gerekiyor. Normal bir dosyada 1 haftalık süreç işlerken, bazı dosyaların derinliğini daha net vermek adına 2-3 haftaya kadar uğraştığımız süreçler oluyor.”

 

Kaynak: İHA

kahramanmaraş Cumhurbaşkanı'na hakaret