Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte, İstanbul'a ise 6 saatte gidilebilecek

son dakika Sivas Fuat Oktay Gündem haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren açılış töreninde konuştu. Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte gidilebileceğini söyleyen Oktay, "Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattından mayıs ayına kadar gidiş ve dönüşten hiçbir ücret alınmayacak" dedi.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren açılış töreninde konuştu. 

Oktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattından mayıs ayına kadar gidiş ve dönüşten hiçbir ücret alınmayacak"

- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en kalbi selamlarını iletiyorum. Hepimiz biliyoruz, Recep Tayyip Erdoğan milletine sevdalı, Sivas'a sevdalı. Hepiniz Cumhurbaşkanımızı bekliyordunuz. Sizlere hizmetkar olabilmek için küçücük bir ara vermesi gerekiyordu. Kırıkkale ve Yozgat'tan olduğu gibi Sivas'tan öyle bir ses verelim ki Cumhurbaşkanımıza moral olsun. Ankara'dan trene bindik. Önce Kırıkkale istasyonunda oradaki vatandaşlarımızla bu sevinci paylaştık. Ardından Yozgat'taki kardeşlerimizle bu mutluluğu paylaştık. Şimdi de sizle bu mutluluğu paylaşıyoruz. Hızlı tren hattının Sivas'ımıza ve tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu müjdeyi Sivas'tan sizinle paylaşmak isterim. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattından mayıs ayına kadar gidiş ve dönüşten hiçbir ücret alınmayacak. Cumhurbaşkanımızın hediyesi. Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte, İstanbul'a ise 6 saatte gidilebilecek, hem de muhteşem bir konforla. Sivas bu raylı sistem devriminin tam da merkezinde yer alan bir şehrimiz.

"Petrol üretimimizi şimdilik 2 katına çıkarıyoruz"

- Sivas'a son 21 yılda 90 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Sivas'ı her alanda geliştirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz çalıştık. İlçelerimizin çoğuna doğal gaz getirdik. Kendi gazımızla birlikte bu konuda elimiz daha da rahatladı. Birileri bunu görmese bile biz inanıyoruz. Yerli gazımızın sevincini paylaşmak için ilk ay doğal gaz faturalarını ücretsiz yaptık. Bir aile ve gençlik bankası kurma kararı da aldık. Bu banka ile aile kurumunun güçlendirilmesi ile ilgili finansmanı karşılıyor olacağız. Sivaslı gencimiz evlenmek istediği zaman gidecek, 2 yıl ödemesiz olarak 150 bin TL kredisini alacak, düğününü yapacak. Kendi işini yapmak isteyen gençlerimiz kaynağı yanlarında bulacak. Petrol üretimimizi şimdilik 2 katına çıkarıyoruz. Yakında yeni müjdelerle bu oranı daha da artıracağız. Müjdeler dün terörün merkezi olan yerlerden geliyor. Yeni müjdeler ile geleceğiz, terörün başını eze eze geleceğiz. Bu sayede mazot fiyatlarında istediğimiz seviyelere kavuşacağız. Recep Tayyip Erdoğan'ın eserlerini hep birlikte gördük, say say bitmiyor. 

"Yeşil Sol Parti'nin HDP olduğunu bu millet bilmiyor mu?"

- Tek bir ortak noktaları var, Erdoğan'a olan düşmanlıkları. Düşmanlıkları bize değil de bizim temsil ettiğimiz yerli, milli ve manevi tüm değerlerimiz. Terör örgütlerinden tefecilere herkese mavi boncuk dağıtıyorlar. Yeşil Sol Parti'nin HDP olduğunu bu millet bilmiyor mu? Bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşları alenen bunlara destek veriyor. Artık Londra'daki tefecilere ne söz verdilerse sosyal medya mecraları tüm algoritmalarını bunlara göre ayarlıyor. Bu tuhaf pazarlıkları şaşkınlıkla izliyoruz. Cumhur İttifakı olarak biz milletimizin kardeşliği için 'hemen şimdi' diyerek hedeflerimize doğru ilerliyoruz. Onlar ne yapıyor? Şehirlerimizi geliştirmek, kalkındırmak için tek bir projeleri var mı? Bol keseden atıyorlar. İnsanlarımızın güvenliğini güçlendirmek için ortaya koydukları bir irade var mı? Bunun yerine Kürt, Alevi, Sünni, Laz diyerek milletimizin arasına fitne sokmaya çalışıyorlar.

"Başka kimse anlamasın diye LGBT diyorlar"

- Başka kimse anlamasın diye LGBT diyorlar. Oğlunuzun evinize bir başka erkeği getirip size "İşte evleneceğim şahsı getirdim" dediğini düşünün. Sivas buna susar mı? Gereğini yapmayacak mı? Milletimiz de yapacak. Aile yapımızın temeline dinamit koymalarına müsaade etmeyeceğiz. 

"Enflasyonu tek haneye indirmek boynumuzun borcudur"

- Hayat pahalılığının büyük bir sıkıntı olduğunu kabul ediyoruz, biz de yaşıyoruz. Sebebi ne olursa olsun enflasyonu tek haneye indirmek boynumuzun borcudur. Yollar köprüleri yaptık, üzerinden Türkiye'nin otomobili Togg'u geçirdik. Yine mavi vatandan kendi doğal gazımızı çıkardık. Bunlar inanmak, görmek istemiyorlar. Görmesinler, inanmasınlar. Bizim sözümüz onlara değil. Eğer yazılımınızla, üretiminizle, teknolojide söz sahibi değilseniz ne tarımı ne ticari istediğiniz seviyeye çıkarabilirsiniz. Terör örgütlerinin oyuncağı haline gelirsiniz. Eğer birisi size bunları yapmadan para vereceğini söylüyorsa, emin olun geleceğimizi çok büyük tehlike altına atıyor demektir.

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara-Sivas yüksek hızlı tren son dakika