Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Ermenistan hayal kurmasın, faturası ağır olur

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'ın saldırılarıyla ilgili, "Ermenistan hayal kurmasın, faturası çok ağır olur" dedi.

Bugün gazetecilerle toplantıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'ın saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Oktay, şunları söyledi:

"Neden Ermenistan şimdi Tovuz'a saldırdı? Arkasındaki güçlere bakılması lazım. Tovuz'daki saldırının yapılması enerji hatları bakımından önemli. Bir kere daha Yukarı Karabağ olayının yaşanmasına müsaade etmeyiz. Hangi şartlarda olursa olsun Türkiye gereğini yapar. Bazı ülkelerin bölgeyi karıştırmak için çabaları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki tüm liderlerle her an görüşecek kadar güçlü bir lider. 

Azerbaycan güçlenen bir devlet. Ermenistan ise tam tersi zayıflıyor, kendi vatandaşlarına bile güven vermeyen bir durumda. Bu duruma can simidi olarak dış sorun yaratmaya çalışıyor. Saldırıların altında bu neden yatıyor. Ne Türkiye ne de Azarbaycan bu duruma müsaade etmeyiz. Türkiye olarak elimizden ne geliyorsa yaparız.

Ermenistan hayal kurmasın. Kurduğu hayalin altında kalır. Ona hayal kurduranlar da uzaktan izler.

Yaşanan gerilimde faturayı Ermenistan öder.  Bu hayalin faturası çok ağır olur. Biz tehdit etmeyiz, olabilecekleri söyleriz. Cumurbaşkanı Erdoğan bu konuda kararlıdır.

 

Ermenistan Azerbaycan