Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail-BAE anlaşmasına tepki: Abu Dabi Büyükelçisini geri çekebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis gemisine yönelik Yunan taciziyle ilgili "Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdiler, sonra da onlar limanlarına çektiler. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii'ndeki cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan,  "Oruç Reis'e saldıracak olursanız bedelinizi ağır ödersiniz dedik ve ilk cevabı aldılar" açıklamasının sorulması üzerine, "Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdi, sonra da onlar limanlarına (gemilerini) çektiler. Eğer bu devam edecek olursa bunun cevabını misliyle alacaklardır. Bunları karşılıksız bırakmamız mümkün değildir. Akdeniz'de özellikle mesafe itibariyle en geniş mesafeye sahip olan ülke biziz. Diğerlerinin burada mesafeleri dahi yoktur. Şu anda ayın 23'üne kadar burada Oruç Reis çalışmalarını sürdürecektir" dedi.

Erdoğan, Batı Trakya'daki bir Türk köyünde Yunan askerlerinin tatbikatına tepki göstererek, "Batı Trakya'da soydaşlarımızın kabristanını silahla taradılar. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız, gereğini de vakti saati geldiğinde yaparız" ifadelerini kullandı. 

İsrail ve BAE arasındaki anlaşma sorusuna ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Abu Dabi Büyükelçisini geri çekebiliriz" yanıtını verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarına devam edecek.  Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıya da cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdiler, sonra da onlar limanlarına çektiler. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar. 

Şansölye Merkel ile telefonda görüştük. 23'ünden sonra bir görüşme olacak. Benden sonra Miçotakis ile de görüştü. Miçotakis umarım Merkel'in belirttiği çizgiye gelmiştir.

MISIR'IN YUNANİSTAN İLE SÖZDE ANLAŞMASI

Mısır'ı anlamakta zorlanıyorum. Mısır bize istihbarat örgütüyle başka şeyler söylüyor. Yanlış anlaşılmalar var diyor. Şimdi bizim istihbaratımızla görüşmeler devam ediyor. 

BATI TRAKYA'DAKİ TÜRK KÖYÜNDEKİ TATBİKAT

Batı Trakya'da soydaşlarımızın kabristanını silahla taradılar. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız, gereğini de vakti saati geldiğinde yaparız. 

İSRAİL - BAE ANLAŞMASI

Bu süreçte Suudi Arabistan'ın da yanlış adımları var. Filistin'e yönelik bir adım yenilir yutulur bir adım değil. Ben de Dışişleri Bakanlığı'ma talimatı verdim. Abu Dabi yönetimiyle diplomatik ilişkileri askıya alabiliriz. Büyükelçi'mizi çağırabiliriz. Filistin'in hakkını asla yedirmeyeceğiz.

KURDAKİ HAREKETLİLİK

Bundan önce de aynı operasyonları bize dışarıdan yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Türkiye bu konularda güçlüdür, bundan sonra da yere sağlam basmaya devam edecektir. 

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ

Bu konuda Bilim Kurulu çalışmaları yürütüyor. Aldığı kararlara bakanlığımız uymaya devam edecek. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber