Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan büyük harekat başlattı, cephede başarıyla ilerliyor

Konya Şehir Hastanesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan cephede başarıyla ilerliyor, Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Azerbaycan'a güçlü desteğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Şehir Hastanesi açılış törenine katıldı. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısıyla ilgili olarak Erdoğan, "Şu ana kadar başarıyla ilerleyen Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Tüm imkanlarımız ve kalbimizle dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olacağız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir" diye konuştu. 

Konya'daki hastaneye ilişkin Erdoğan, "Şehir hastanelerimizin en büyüklerinden birini Konya'da inşa ettik. Hastane 838 yataklı olarak planlanmıştı ancak bu kapasitenin az olduğunu görerek hastanemizin yatak sayısını 1250'ye çıkarttık. Biz tüm gücümüz ve imkanlarımızla Konya'nın yanında yer almayı sürdüreceğiz" dedi. 

Meclis açılışındaki konuşmasını hatırlatan Erdoğan, "TBMM'nin dün başlayan yeni yasama yılı vesilesi ile ülkemizin önemli gündem konularını milletimiz ve dünya ile paylaştık. Koronavirüs salgınının etkisi ile dünyadaki dönüşüm hızlanmış ve görünür hale gelmiştir. Türkiye bir asır önce, yarım asır önce yapıldığı gibi yeniden kurulmaya çalışılan dünya düzeninden dışlanmak isteniyor. Kriz alanlarının tamamına yakını ülkemizin etrafında yer alıyor. Biz bu kuşatmayı yaracak adımları hayata geçirdik. Bugüne kadar ne söylediysek arkasında durduk. Bu kararlı, aktif tutumumuz karşısında tüm aktörler bölgesel ve küresel denklemlerde Türkiye'yi hesaba katmak mecburiyetinde kalmıştır. Artık sahada ve masada asli yeri olan bir ülke durmundayız. Kimi zaman terör örgütleri ile kimi zaman ekonomik tuzaklarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Bu yoldan dönmedik, dönmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Bugün Türkiye terör örgütleri ile mücadelesinde tarihinin en başarılı gününü yaşıyor. Sınırlara dayanarak vatan topraklarına gözlerini dikenlere cevabımızı sınırlarımızın ötesinde mücadele ile verdik. Saldırıları merkezinden kontrol altına almak için yaptık. Suriye'den ülkemizi tehdit etme hesabı yapanlar bu oyunun başarı şansı kalmadığını görmelidir. Benzer bir oyunu Akdeniz'de de oynamak istediler. Libya anlaşması ile Doğu Akdeniz'in önemli bölümünü meşru faaliyet alanına dönüştürdük. Karadeniz'deki keşfedilen rezerv moral bulmamıza vesile oldu. Komik gövde gösterileri ile Doğu Akdeniz'de geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarına kulak vermek zorunda kaldı" diye konuştu. 

"AZERBAYCAN ORDUSU PEK ÇOK YERİ İŞGALDEN KURTARDI"

Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırıları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu defa Kafkasya'da kritik gelişmeler yaşanmaya başladı. Ermenistan, Karabağ sorunu henüz çözülmemişken yeniden saldırdı ama bu defa beklemediği netice ile karşılaştı. Kardeş Azerbaycan işgal altındaki Karabağ'ı kurtarmak üzere büyük bir hareket başlattı. Şu ana kadar başarıyla ilerleyen Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Tüm imkanlarımız ve kalbimizle dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olacağız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir" dedi. 

GENÇLERE ÇAĞRI

Konuşmasının sonunda gençlere seslenen Erdoğan, şunları söyledi:

"Tüm gençlerimize sesleniyorum. Lütfen şimdiden 2053 vizyonu için çalışmaya başlayın. Zaman hızla akıp gidiyor. Göz açıp kapayana kadar 2023'e zaten ulaşmış olacağız. Ülkemizin rotasını ondan sonra 2053 vizyonu belirleyecek."

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber