Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm krizlere rağmen istikrarımızı sürdürüyoruz!

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un Beştepe'deki ziyaretine ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Müttefiklik ilişkimiz perçinleşmiştir, bugün de benzer anlaşmalara imza atacağımıza inanıyorum. Dostum Trump ile de sürekli temas halindeyiz. Önümüzdeki günlerde de Sayın Trump'ın ülkemize yapacağı ziyaretle taçlandırmayı planlıyoruz. 

Türkiye bölgesinde yaşanan tüm krizlere rağmen, istikrarını korumakta gücünü arttırmaktadır. Başkan Trump ile son görüşmelerimizde ticaret hacmimiziz 175 milyar dolar olduğunu görüştük. Sayın Bakanı da yaptığımız konuşma sonrası hemen buraya göndermiş olması da ne kadar ciddiye aldığını göstermiştir. 

İstanbul'dan 4 saatlik uçuşla 60 kadar ülkeye ulaşabiliyorsunuz. Birçok küresel yatırımcı, yeni pazarlara Türk ortaklarıyla girmeyi talep ediyor. Türkiye, Avrupa, Balkanlar, Akdeniz ve Karadeniz havzası, Kafkaslar gibi bölgelerle yakın ilişkisi sebebiyle öne çıkmaktadır. Son zamanlarda ülkemizi öne çıkaracak pek çok kuruluşa imza attık. 

Dünyanın en kapsamlı ve etkin sağlık sistemine sahibiz. Havalimanı sayısını 30 ilaveyle 57'ye çıkardık. 17 yıllık iktidarımız dönemimizde zaman oldu ikinci, zaman oldu üçüncü sıraya, ligin en üst sırasını zorladık. İhtiracatımız 170 milyara ulaşmış seviyede. 

Yıllarca ekonomimizin yumuşak karnı olan cari açık çözüldü. bu yıl ülkemizde 50 milyon turisti misafir etmeyi düşünüyoruz. Ekonomimizin sunduğu tüm yatırımlardan Amerikalı yatırımcıların da faydalanmasını istiyoruz. 

Türkiye, bölgesel sorunların dünyayı etkilemesinin önüne geçiyor. Suriye içerisinde güvenliğini sağlayarak, rakam 9 milyonu aşıyor. NATO başta olmak üzere, tüm Avrupa'nın güvenliğini biz sağlıyoruz. Artık yeni bir göç dalgasını göğüslememiz mümkün değildir. Dostum Trump'ın da dediği gibi Suriye'de DEAŞ yenilgiye uğratılmıştır. 

Etnik temizlik yapan, bölge halkını tehdit eden bu unsur tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. 

Fırat'ın doğusu ile Irak sınırı arasındaki Suriye sınırını güvenli hale getirmek için adım atıyoruz. Obama döneminde teklifim, 'Güvenli bölgeyi kuralım'dı, fakat Obama döneminde bunu gerçekleştiremedik. Sayın Trump da buna çok olumlu baktı. Vakit kaybetmeden bunu halletmemiz lazım. Terör örgütleri, düzensiz göç konusunu aşmış olacağız.

Amerika'dan beklentimiz, müttefikliğimize yakışır şekilde güvenli bölge oluşturma çabamızda yanımızda olmalarıdır. Şu anda 50 bine yakın tırla araş, gereç, mühimmat göndermeleri bizi rahatsız etmektedir. Bu Türkiye'ye karşı kullanılmaktadır. FETÖ terör örgütüyle mücadelede de yakın ilişki bekliyoruz. Bu örgütün başı ekibiyle Pensilvanya'da yaşıyor. Sizlerin ülkemize desteği bizim için çok önemlidir. 

Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Donald Trump