Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo, Liberya ve Burkina Faso'ya aşı bağışında bulunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe ile heyetler arası toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, "Togo, Liberya ve Burkina Faso'ya önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız. Aşıları sizlere ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Faure Gnassingbe ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Togo'nun FETÖ ile mücadelemize verdiği destek takdire şayandır. Kalkınma alanındaki iş birliğimizi sürdürüyoruz. Togo ile ilişkilerimiz giderek gelişiyor. Türkiye burslarından birçok öğrenci yararlandı.

Türkiye, Togo'nun ihtilafların çözümü konusunda ilerlettiği çalışmaları ilgiyle izlemektedir. Yıl sonuna kadar inşallah Togo'da Ankara büyükelçiliğini açacaktır. Togo'daki FETÖ okulunun kapatılmasında ülkemize destek olmuştur.

"AŞI BAĞIŞINDA BULUNACAĞIZ"

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamındaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız. Aşıları sizlere ulaştıracağız.

28 AFRİKA ÜLKESİNE 38 ZİYARET

Afrika'a ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki 28 Arfika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim. Buradan da Nijerya'ya geçeceğiz. Afrika ziyaretlerimiz devam edecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Togo'ya ziyaretiyle ilgili, "Cumhurbaşkanı seçildiğimde bildiğiniz gibi Gnassingbe yemin törenime katılmıştı. O günden bu güne tabi Togo'ya ve değerli dostuma borcum vardı. Kendilerine bu borcumu ilk fırsatta gidereceğimi söylemiştim. Şimdide Togo'ya bu ziyaretle borcumu gidermiş oldum." ifadelerini kullandı.

cumhurbaşkanı erdoğan son dakika Togo gündem