Cumhurbaşkanı Erdoğan: Selden etkilenenler için konut inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk etapta Rize genelinde 15 Temmuz'daki sel felaketinden etkilenen ve afet riski altındaki yapılar için toplam 550 konut inşa edeceğiz" dedi. Erdoğan, "Yamaçlara 5-10 katlı binalar yapmayın" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şiddetli yağışla birlikte selin vurduğu Artvin ve Rize'de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Önce Trabzon'a giden Erdoğan, ardından memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine geçti. Cuma namazını burada kılan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na ait otobüs üzerinden halka seslendi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Afet haberini aldığımız andan itibaren devletin tüm imkanlarını seferber ettik. Şu ana kadar ilimizde 328'i arama kurtarma personeli ollmak üzere toplam 2 bin 860 personel ve 705 araç görev yapmıştır. Afetten dolayı kapanan 426 yolun tamamı ulaşıma açılmıştır. Afet bölgesinin tamamına su verilmekte olup içme suyunda enerjide, haberleşmede herhangi bir sıkıntı yoktur.

Selden zarar gören vatandaşlarımıza ilgili yardımlar yapılmaya başlanmıştır. Acil ihtiyaçlar için ilimize tahsis edilen 18 milyon liralık kaynaktan toplam 3 milyon lirası vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. Rize merkez Çayveli, Güneysu ile 119 köyde hasar tespitleri 7/24 esasına göre çalışılarak 2 gün içerisinde tamamlanmıştır. 

"RİZE VE ARTVİNLİ KARDEŞLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN"

Yaraların süratle sarılması için projelerimizi devreye alıyoruz. TOKİ vasıtası ile selden en çok etkilenen 4 ilçede projelerimizi başlattık. Köylerde yöresel köy evlerimizi, merkezde ise konutlarımızı inşa edeceğiz. Rize genelinde 15 Temmuz'daki sel felaketinden etkilenenler için 550 konut inşa edeceğiz. Bir sene içerisinde konutlarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızı güvenli yuvalarına kavuşturacağız. Selden etkilenen Rizeli, Artvinli kardeşlerimiz müsterih olsun. Devletimiz tüm imkanlarıyla kendilerinin yanındadır.

"YAMAÇLARA 5-10 KATLI BİNA LAR YAPMAYIN"

20-25 yıl öncesinin mevsimleri ile günümüzün mevsimleri arasında dağlar kadar fark var. Çevre ile münasebetlerimizi tahakküm yerine uyum olarak inşa etmeliyiz. Ülkemizin çarpık yapılaşmadan kaynaklı sorunlarını en aza indirmeye çalıştık. Yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık. Yamaçlara 5-10 katlı binalar yapmayın. Plansızlığn ve programsızlığın bedebili en ağır ödemiş milletiz. kendimize yeni yol çizmemiz gerekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan selin vurduğu Artvin selin vurduğu Rize