Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Oruç Reis açıklaması: Bugün ilk cevabı aldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 19. Yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili "Eğer Oruç Reis'imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

AK Parti milletin desteklerini hedefleyerek kuruldu ve bugünlere geldi. Şahsi emellerinin peşine düşenler oldu ve onlar siyaset tarihinin tozlu raflarında yer aldı.

Ana muhalefetin tek siyasetleri AK Parti'ye saldırmak.

14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti kurularak yeni bir hamle başlatılmıştır. AK Parti milletimizin özlemlerinden ve taleplerinden doğmuştur. AK Parti'nin mayasını milletimiz yoğurmuştur. 19 yıl önce ne söylüyorsak bugün de aynı şeyi söylüyoruz.

Bizler dua ile çıktık yola ve aynı şekilde devam ediyoruz. Bizi milletimize mahçup etmediği için Rabbimize hamd ediyoruz. 

Zamanı gelecek, bazı şeyleri çok açık, net ortaya koyacağız. Bu milletin derdiyle dertlenenlerin kim olduğunu milletim bilecek.

DOĞU AKDENİZ MESAJI: BUGÜN İLK CEVABI ALDILAR

Bizim Oruç Reis'imize sakın ha saldırmayın. Eğer Oruç Reis'imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Enerjide TANAP ile Türk Akımı gibi projeleri hayata geçirdik. Güçlü bir büyüme performansına kavuştuk, Türkiye gerçek gücünün ve imkanlarının farkına vardı. Bugün dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz. Attığımız kararlı adımlarla ekonomimizin daha güçlü yoluna devam etmesini sağladık. Yerli otomobil inşallah 2022 yılı sonunda aracımız banttan inecek ve ülkemiz elektrikli araçlar konusunda dünyada lider ülkelerden biri haline gelecektir. Enflasyonu indirdik, sanayi üretimini arttırdık, ayrıca organize sanayi bölgesine sahip olmayan hiçbir ilimiz kalmadı.

Ana muhalefet 'IMF'den borç alın.' diyor. O sizin işiniz, bizim böyle bir işimiz, derdimiz yok.

Biz millete efendi olmak için değil hizmetkar olmak için bu yürüyüşe katıldık. AK Parti bu bilinci kaybetmediği için bugünlere gelmiştir. Kardeşlerimizin bizim davamızın bir önemli özelliği de istişareye verdiği önemdir. 

Milletin üzerine uçaklarla, tanklarla saldıranları unutmayacağız. Onları üzerimize gönderenleri de unutmayacağız. Bazılarının yaraları pansuman etmek yerine deşerek, 18 yıldır sayısız defa yaşadığımız bu senaryoya malzeme verdiğini görüyoruz. 

KADIN HAKLARI

Partimizin 4 milyon 800 bini aşan kadın kolları üye sayısı, ülkemizdeki diğer tüm partilerin toplam üye sayısından fazladır. Böyle bir partinin kadın hakları konusunda aktif olmaması mümkün mü. 2004 yılında Anayasımıza, kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir dedik. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla hükümlüdür hükmünü biz ilave ettik. 6284 sayılı kanun 2012'de yürürlüğe girdi. Kadınların istihdam oranı yüzde 28,7 yükseldi.  Doğum yapan kadınlara kolaylık sağladık. Kadın işgücü arttı. Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarımızı çok yönlü, bütüncül yaklaşımla, 'sıfır tolerans' ilkesiyle sürdürüyoruz.

'AKP'nin papatyaları' gibi yakıştırmalarla, bu tür yakıştırmaların içine giren, kirli yakıştırmalar yapan köşe yazarlarını da tüm kadınlar adına kınıyorum. Ailemizin aile olmasını zedeleyecek anlayışlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. 

Biz her türlü fikre her türlü eleştiriye saygı gösteririz. Ama kadınlarımızın onuruna yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz. Adı, ünvanı ne olursa olsun birilerinin burada edebimizin el vermeyeceği ifadelerle AK Partili kadınları istiskal etmesine müsaade edemeyiz. Biz aile kurumunu zayıflatacak hiçbir işin içinde yer almayız. Tweet atmak suretiyle, benim kadın kollarının başında olanlara istifa çağrısı yapanlar, size mi soracağız? Sizlerden icazet almaya ihitiyacımız yok. Türkiye olarak bin yıllara şahit medeniyet birikimimizde aileyi merkeze alan toplum dokumuza uygun özgün metinler çıkarmaya ziyadesiyle sahip olduğumuza inanıyorum. Tercüme metinler yerine artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor. Gereksiz tartışmalar üzerinden körüklenmeye çalışılan fitne ateşini söndüreceğimize inanıyorum. 

 

 

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar