Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'dijital faşizmle mücadele' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, "Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrim içi düzenlenen 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan konuşmasında 'dijital faşizm' vurgusu yaparak, "Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bunu söylerken dijitalleşmeyi reddetmeyi kastetmiyorum. Her yeniliğin başımızın üstünde yeri vardır. Teknolojiyi geliştirenin de üretenin de kullanıcı olana karşı sorumluluğunu sadece kazanç parantezine hapsetmenin önüne geçilmelidir" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

İnsana hizmet için çalışmayan her mekanizma sonuçta zulüm üretir. Hep, insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibi ile hareket ettik. 

Dünya 1 asırdır süren küresel siyasi ve ekonomik güç dengelerindeki sarsılmanın sancılarını yaşıyor. Koronavirüs salgını bu sarsıntıyı hızlandırdı. Üretim, dağıtım, insan gücü kaynakları tekelleşmesinin nasıl vahiç sonuçlara yol açabileceği acı bir şekilde görülmüştür. Mutlaka bir adil paylaşımın gerektiği ortaya çıkmıştır. Suçun sığınmacılara, Müslümanlara atılarak üstünün örtülmeye çalışıldığına şahit oluyoruz. Az sayıda şirketin tüm dünyanın dijital verilerini kontrol ettiği çarpık durum büyük sıkıntıların habercisidir. Adil yönetilmezse modern köleliğe varacak. Kazanç hırsının ağır bedellerini ödeyen insanlığı bu tehditten korumak hepimizin görevidir.

Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bunu söylerken dijitalleşmeyi reddetmeyi kastetmiyorum. Her yeniliğin başımızın üstünde yeri vardır. Teknolojiyi geliştirenin de üretenin de kullanıcı olana karşı sorumluluğunu sadece kazanç parantezine hapsetmenin önüne geçilmelidir. Küreselleşme adı üstünde dünyanın, insanlığın tamamının kucaklanmasını gerektiriyor. Türkiye, dijitalleşme konusunda oldukça iyi bir seviyeye gelmiştir. Şimdi 5G sürecindeyiz. O zaman da ifade ettim fakat anlaşılmakta zorlandık. 5G, akıllı şehirler, akıllı ulaştırma sistemleri gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G altyapısını kurmadan bu süreci yürütemeyiz. 

Türkiye son dönemde siber saldırılara en çok hedef olan ülkelerin başında geliyor. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu daha akıllı sistemi geliştirmek ve kullanmaktır. Elektronik sistemlerin ve verilerin güvenliği de sınırlarımızı korumak kadar önemlidir. Bu hususta da en kısa sürede hedeflerimize ulaşacağız. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar