Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaf davul zurnayla kutladı

Gaziantep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme açıklamalarının ardından Gaziantep'te işletmelerini yeniden açacak olmanın sevincini yaşayan esnaf, davul zurna çaldırıp, halaylar çekerek kutlama yaptı

Gaziantep’te uzun süredir işletmelerini açamayan kafe ve restoran sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Gaziantep Üniversitesi Kafeler Caddesi’nde bir araya gelen işletme sahipleri ile çalışanlar davullu zurnalı kutlama yaptı. Mutluluklarını halay çekerek gösteren işletme sahipleri ve çalışanları yarın için hazırlıklarını da tamamladı.

Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaf davul zurnayla kutladı - Resim : 1

'ESNAFIMIZ İÇİN CAN SUYU OLDU'

Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de esnafın zorlu bir süreç yaşadığını söyleyen Gaziantep Kafeciler Dernek Başkanı Mehmet Ali Tekce, alınan kararların esnaf için can suyu olacağını dile getirdi. Mutluluklarını davullu zurnalı halay çekerek gösterdiklerini dile getiren Tekce, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından işletmelerimizin akşam 21.00’e kadar açık olacağını öğrendik. Bu süreci maddi ve manevi olarak çok zor geçirdiğimiz için bu haberin üzerine bize iyi geleceğini düşünerek esnaf arkadaşlarımızla birlikte kutlama yaptık. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu süreci yaşıyoruz. Bu süreçten sonra tam olarak açılmayı ümit ediyoruz. Süreci bu şekilde atlatmaya çalışacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaf davul zurnayla kutladı - Resim : 2

'ESNAFIMIZIN TÜM HAZIRLIKLARI TAMAM'

İşletmeler olarak tüm hazırlıklarını yaparak yarını beklediklerini anlatan Tekce, "Akşam 21.00’e kadar açık kalacak olmamız esnaflarımız için can suyu oldu. İşletmelerimizin açılması için tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Tüm esnaflarımız müşterilerini ağırlayacak durumda" diye konuştu.

Esnafın ve çalışanların davullu zurnalı çektiği halay, polis ekiplerinin uyarısı ile sonlandırıldı.

Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaf davul zurnayla kutladı - Resim : 3

RESTORANLARDA HAZIRLIKLAR TAMAM

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların bugünden itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini açıkladı. Ataşehir'de bulunan restoranda, işyeri çalışanları haberin ardından hazırlıklara akşamdan başladı. İşyerlerinde temizlik yapmaya başlayan çalışan ve işletme müdürü alınan karar nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı açıkladı, esnaf davul zurnayla kutladı - Resim : 4

"İNŞALLAH BUGÜNLERİ BİR DAHA YAŞAMAYIZ"

Restoran çalışanı Alpay Baykut, "Yaklaşık 2 aydır kapanma sürecinde müessesemiz kapalıydı. Tezgahlarımız boştu. Kendimiz burada bekliyorduk. Bugün için bu müjdeli habere odaklanmış durumdaydık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız bize bu müjdeli haberi verdi. Yarından itibaren tekrardan et tezgahlarımızı, meze dolaplarımızı tamamen doldurup misafirlerimize hijyen kuralları çerçevesinde iyi bir hizmet vermeye devam edeceğiz inşallah. Lütfen kurallara uyalım. İnşallah bugünleri bir daha yaşamayız. İki ay boyunca çok büyük zorluklar yaşadık bu son dönemde özellikle. Lütfen dikkat edelim. Herkes kurallara uysun." dedi.

Kaynak: DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kademeli normalleşme Gaziantep