'Cumaya dikkat' diyen İslam Memiş gram altın müjdesini verdi

İslam Memiş Gündem haberleri Altın Altın yorumları Gram altın ONS altın

Bu yılın en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri borsa ve altın oldu. Altın yükselişe devam ediyor. Gram altın ise bugün itibari ile 2038 liraya yükseldi. Peki altındaki yükseliş devam edecek mi? Yatırım araçlarında son durum ne? Gram altındaki yükseliş sürecek mi? İşte detaylar...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altında cuma günü açıklanacak verinin etkisine dikkat çekerek, yatırımı bu emtiada olanlara müjdeyi verdi.

Finans analisti İslam Memiş, gram altının yeni haftadaki olası seyrini Haber Global'de anlattı.

Memiş, "Altın fiyatları haftaya sakin seyirde başladı. Serbest piyasalarda, Kapalıçarşı'da gram altın 2113 lira seviyelerinde. Ons altın ise 2033 Dolar seviyesinde. Yine orta ve uzun vadede yükseliş yönlü beklentilerimize devam ediyor" dedi.

İslam Memiş, şöyle devam etti:

"Ons altında kısa vadede bu hafta üzerinde ise, 2050 dolar direncini takip edeceğiz. Gram altında da 2130 lira direncini takip edeceğiz. Yine sakin bir hafta ancak Cuma günü Avrupa'da enflasyon verisi var. 2000 Dolar seviyesinden çok uzaklaşmak istemeyen ons altın var karşımızda Merkez Bankası'nın faiz kararından tutun da jeopolitik gerilimler, küresel ekonomiye dair belirsizler, yani bir çok etken altın fiyatlarını pozitif yönde etkilemeye devam ediyor.

Özellikle yaz aylarına bakıldığında düğün sezonuna tekabül ediyor. 2500, 2700 lira gram altın tarafında beklediğimiz seviye. Yılın son çeyreğinde ise yine 3000 lira seviyesinde beklemeye devam ediyoruz.

Dolar güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Dolar yükseldiği her ortamda gram altın bu yükselişlerden nasibini alacaktır. Ancak bu yılın özelinde ons altının yükselişlere dahil olma ihtimali gram altında her ay yeni bir rekor denemesine neden olacaktır.

Muhtemelen mart ayında 2150 gibi bir rakam karşımızda olabilir. Düğün yapacaklar ve altın borcu, altın yatırımı düşünenler düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Altın fiyatları bu yıl yukarı yönlü hareketlerine devam edecek.

2023 yılında gram altının yüzde 82 getirisi vardı bu yıl ise en çok getiriye sahip olduğu yıl olacak. FED ve diğer merkez bankaları kararlarında ons altın tarafında da 2150 2350 dolar seviyesine kadar yükseliş sürebilir."