Çöpe atmak yerine demleyen sağlıklı dolup taşıyor! Soğan kabuklarını kaynatıp içtiğinizde bakın nasıl bir fayda sağlıyor
Doğanın mucizevi gıdaları arasında olan soğanın kendisi gibi kabuğu da bazı faydalar sağlamaktadır. Soğanı soyduktan sonra kabuklarını çoğu zaman çöpe atarız. Ancak soğan kabuklarını çöpe atmayıp kaynattığınızda bakın nasıl bir fayda sağlıyor.
Soğanın kendisi gibi kabuğu da sağlık açısından bazı faydalar sunmaktadır. Sağlıklı yapısı ile soğan kabuğunun kaynatılması ve çay formunda tüketilmesi sağlık açısından benzersiz faydalar sunar. Faydalarından yararlanmak için soğan kabuğunu 1 litre su içerisinde 10 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde demlediğiniz soğan kabuğu çayından günde 1 bardak olacak şekilde tüketebilirsiniz. Soğan kabuğu çayının faydaları şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Bağışıklığı güçlendirir: Soğan kabuğu çayı tıpkı soğan gibi antioksidan özelliği olan bir çaydır. Soğan kabuğu çayının düzenli tüketimi vücuttan toksin atımı gerçekleştirmeye yardımcı olarak hastalıklardan korunmayı sağlar. Soğan kabuğu çayı özellikle kış aylarında karşımıza çıkan grip ve nezle gibi dönemsel hastalıklardan korunmayı sağlar.