Çok basit yöntemle anlayın! Yumurtalarınız taze mi bayat mı? İşte formülü

Yumurta Viral videolar Gündem haberleri Sağlık Haberleri

Dünyada ve Türkiye'de vazgeçilmez protein kaynağı , kahvaltı sofralarının bir numarası yumurtanın taze olanını tüketmek sağlık açısından oldukça önemli. İşte en kolay yöntem ile evdeki yumurtalarınızın taze mi yoksa bayat mı olduğunu anlamanın formülü!

Kahvaltıların vazgeçilmezi, sağlıklı bir besin kaynağı olan yumurta, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok faydasıyla biliniyor. Ancak, yumurtanın vücuda faydalı olabilmesi için taze ve organik olanının tüketilmesi oldukça önemli.

YUMURTALARINIZ TAZE Mİ? BAYAT MI?

Yumurtaların tazelik durumu ile ilgili en kolay formül bardağa su koyarak teste başlamak.

Derin bir su kabına attığınız yumurta eğer dibe çöküyorsa yumurtalarınızı sağlıklı bir şekilde tüketmeye devam edin çünkü onlar taptaze formunda dolabınızda duruyor.

Ancak su kabına attığınız yumurta, dikey şekilde suyun ortasında duruyorsa, bu yumurta 2 veya 3 haftalık bir süreçte yani ortalama olarak taze durumda.

Suya attığınız yumurta suyun tamamen yüzeyinde batmadan duruyorsa , yumurtalarınızı çöpe  atabilirsiniz! Çünkü, bu yumurtalar 1,2 aylık ve olması gereken tüketim tarihini geçerek tazeliğini kaybetmiş durumda.

Çok basit yöntemle anlayın! Yumurtalarınız taze mi bayat mı? İşte formülü - Resim : 1

Kaynak: Haber Global TV

yumurta protein