Çine'de ormanlık bölgede yeniden yangın çıktı! Bir mahalle boşaltıldı

Aydın
Çine'de ormanlık bölgede yeniden yangın çıktı! Bir mahalle boşaltıldı

Aydın'ın Çine ilçesinin kırsal Akçaova Mahallesi Sarıköy mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Muğla Yatağan'ın kırsa Hacıveliler Mahallesi Gökbel Dağı'ndaki ormanda, geçen 6 Ağustos'ta saat 14.00'te başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle komşu il Aydın'ın Çine ilçesine bağlı kırsal Akçaova mahallesine sıçradı. Alevlerin ilerlediği 6 mahalle tedbir amacıyla boşaltıldı. İhbar üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda arazöz ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Havadan ve karadan müdahale ile alevler 9 Ağustos'ta tamamen kontrol altına alınırken, yaklaşık 500 hektar alanın zarar gördüğü açıklandı. 

ÇİNE'DE ALEVLER YENİDEN YÜKSELDİ 

Alevlerin söndürülmesiyle rahat bir nefes alınmışken, bugün saat 17.30 sıralarında Çine'nin kırsal Akçaova Mahallesindeki ormandan yeniden alevler yükseldi.

Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye 3 helikopter, 7 arazöz  sevk edildi. İtfaiye ekipleri de takviye olarak bölgeye sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle alevler yüksek kesimlerde etkili olurken, yerleşim yerlerine inmemesi için yoğun çaba harcandığı ifade edildi.

TEDBİR AMAÇLI BİR MAHALLE BOŞALTILDI

Sarıköy Mahallesinde çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayılınca bölgeye yakın olan Kabalar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar da tedbir amaçlı evlerini boşalttı.

Söndürme çalışmalarında uçak ve helikopterler hava kararıncaya kadar müdahale ederken, karadan ise çalışmalar devam ediyor.

Yangın bölgesine giden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da, "Yangını duyar duymaz buraya geldik. Hemen Tarım ve Orman Bakan yardımcımızla irtibata geçtik, Orman Bölge Müdürümüz görüştük. Kısa sürede karadan ve haVadan müdahale başladı. İlk etapta 6 helikopterle başladı ve ardından bir de yangın söndürme uçağı geldi. Şu anda karadan da müdahale devam ediyor. Yangının durumuna göre akşam da gece görüşlü 3 helikopter gönderecekler. Ancak şu an itibariyle durum iyiye gidiyor. Fazla yayılmadan kontrol altına alacağız. Tedbir olarak yangın bölgesine en yakın mahalle olan Kabalar Mahallesindeki vatandaşları da evlerinden tahliye ettik" dedi.

PAKDEMİRLİ DUYURDU: YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Milas Kargıcık VE Aydın Çine Sarıköy'deki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu. 

Pakdemirli'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"MUĞLA MİLAS KARGICIK VE AYDIN ÇİNE SARIKÖY YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." 

"AYNI KORKUYU YAŞADIK"

Kabalar Mahallesindeki evlerini ikinci kez boşaltan vatandaşlardan Hatice Kardaş (70), “İkinci yangın korkusunu yaşadık. İlk yangından çok korktuk ve evimizi boşaltmıştık. Sadece giysilerimizi ve bir de ilaçlarımı alıp çıktık. Başka hiçbir şey alamadık. Alsak nereye götüreceğiz? Burada bekliyoruz. Gece yangın sönmezse başka mahallede kızımın evine gideceğim” diye konuştu.

Kaynak: DHA

Aydın Çine yangın