CHP'li Özgür Özel'den Abdüllatif Şener'e çok sert sözler: "Acıyarak, kanım donarak izledim..."

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener'in Kılıçdaroğlu'na oy vermediği yönündeki açıklamalarına çok sert yanıt vererek, "Vicdanı kara, kalbi kurumuş, kendisine alan açan partiye teşekkür etmesi gerektiği günde ihanet eden bir anlayışa ne denir?" dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "14 Mayıs'ta Sinan Oğan'a oy verdim, ikinci turda geçersiz oy kullandım" diyen Abdüllatif Şener'e zehir zemberek sözlerle tepki gösterdi. "Kanım donarak izledim" diyen Özel, "ihanet" ifadesini kullandı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Özgür Özel'in, Abdüllatif Şener'le ilgili soruya verdiği yanıt şöyle:

"Abdüllatif Şener'in açıklamalarını içim acıyarak, kanım donarak izledim. Bugün gördüm. Kanımız dondu. Şener meselesinde şunu söylemek lazım, CHP toplumun belli kesimlerine erişmek, açılmak, Abdüllatif Şener'in AK Parti'nin savrulmasını deşifre ettiği, sözde ona isyan ettiği, toplumun vicdan sahibi muhafazakar kesimlerini temsil ettiğini ifade ettiği dönemde CHP listelerinden yer buldu. Kimin yerinden yer bulduysa onun hakkınız yedi, bizim de o arkadaşımızdan özür borcumuz var.

İkinci turda istifa etmiş. Orada da suçüstü yakalandı ki, ikinci turda da birinci turda da oy vermemiş. Vicdanı kara, kalbi kurumuş, kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği günde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir? Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Abdüllatif Şener'in seçildiği seçimin sonucundan da ders almak lazımmış. Listemize koyup da oy verdirttiğimiz CHP'lilerden özür dilemek dışında söylenecek bir söz yok.

"ADAYLIK İLANIM YOKTUR AMA SORUMLULUK DÜŞERSE KAÇINMAM"

Parti genel başkanlığına adaylığı konusunda ise Özel, "Ben daha önce de ifade ettim. En doğru kararı vermek zorundayız. Bana sordular, 'Aday da olurum, fedakarlık da yaparım' dedim. Sayın genel başkan ile konuştum. Gerektiği yerde sorumluluk almaktan kaçınmayacağım. Adaylık ilanım yoktur ama sorumluluk düşerse kaçınmam" dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Abdullatif Şener Özgür Özel CHP