CHP’de çanlar Özgür Özel için mi çalıyor? Ekrem İmamoğlu, Özel’in karşısına Gökhan Günaydın’ı mı çıkaracak?

Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel
CHP’de çanlar Özgür Özel için mi çalıyor? Ekrem İmamoğlu, Özel’in karşısına Gökhan Günaydın’ı mı çıkaracak?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasındaki savaş kızıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, seçim sonrası için destek arayışına girerken, İmamoğlu da olağanüstü kurultay için nabız yoklamaya başladı.

Aday olmayacağı konuşulan İmamoğlu, kulislere yansıyan bilgilere göre bazı isimlere teklif dahi götürdü.

4. AYDA KOLTUĞU SALLANIYOR

Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP'de genel merkezle İstanbul arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Özel'in genel başkan seçilmesinde büyük pay sahibi olan İmamoğlu, Özel'i devirmek için harekete geçti. 4 ay önce genel başkan seçilen Özgür Özel'in koltuğu sallanmaya başladı.

KAZANSA DA KAYBETSE DE “DEĞİŞİM”

Kılıçdaroğlu'nun devrilmesinin ardından parti yönetimini ve stratejini değiştirmek isteyen İmamoğlu, Özel'i tasfiye etme konusunda net tavır aldı. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra olağanüstü kurultayı toplama çalışmalarına hız verdi. Seçimi kaybetse de kazansa da düğmeye basmakta kararlı olan İmamoğlu, yine kendisini ön plana çıkarmayacak, genel başkanlığa aday olmayacak. Seçimin kaybedilmesi halinde faturayı Özel'e kesmeyi planlayan İmamoğlu, kazanması halinde ise Özel'in genel seçim için yetersiz olduğu stratejisi üzerinde duracak.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KARŞISINA GÖKHAN GÜNAYDIN

Partinin kritik noktalarına kendisine yakın isimleri yerleştiren İmamoğlu olağanüstü kurultay için ekibine 'çalışın' talimatı gönderdi. Genel başkan adayı için alternatif isimler de masaya yatırıldı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Özel'in karşısına çıkarılması muhtemel isim CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın.

İmamoğlu İBB Başkanı olduktan sonra, partide yükselişe geçen Günaydın, İmamoğlu'nun internete sızan “zoom” toplantılarında da önemli rol üstlenmişti. Geçmişte partinin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Günaydın, parti tabanı tarafından da destek gören bir isim olarak ön plana çıkıyor.

İMAMOĞLU İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE KILIÇDAROĞLU

Yerel seçimler sonrası genel başkanı değiştirme planları yapan İmamoğlu, değişim planında en büyük risk olarak eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüyor. Partide hala etkin olan Kılıçdaroğlu'nun da seçim sonrasına hazırlık yaptığı biliniyor. Kurultay çalışmaları için Ankara'da ofis açan Kılıçdaroğlu, olası seçim yenilgisi sonrası harekete geçeceğini ima ederek, "Yerel seçimlerde başarısızlık olursa oturup tartışacağız" diyerek geri dönüş sinyali vermişti.

Kılıçdaroğlu kendisi aday olmasa bile genel başkanlık için Oğuz Kaan Salıcı gibi kendisine yakın bir ismi destekleyeceği konuşuluyor. Partiyi tamamen kontrol altına almak isteyen İmamoğlu, tüm hesaplarını Kılıçdaroğlu ekibini adım adım takip ederek yapıyor.