CHP ve İYİ Parti'den kabine revizyonuna ilk tepki

CHP ve İYİ Parti'den kabine revizyonuna ilk tepki

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, görevden affını isteyen ve affı kabul edilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati'nin atanmasına tepki gösterdi.

Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Görevden affını isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın af talebi kabul edildi. Elvan'ın yerine Nureddin Nebati atandı. Karar sonrası CHP ve İYİ Parti'den ilk tepki geldi.

ERHAN USTA: TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TABUTUNA BİR ÇİVİ DAHA ÇAKILDI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın affı kabul edilmiş. Yerine Nurettin Nebati atanmış. Türkiye ekonomisinin tabutuna bir çivi daha çakıldı." ifadelerini kullandı.

VELİ AĞBABA: BU ZİHNİYETTE EKONOMİNİN GİDECEĞİ TEK YER UÇURUMDUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, "Faiz sebep, enflasyon sonuç bir kişiyi daha koltuğundan etti. Lütfi Elvan da Başkanlık Sistemine özgü bir gece kararnamesiyle görevden alındı. Hep söyledik: Yüz tane Bakan, bin tane MB Başkanı da değişse bu zihniyetle ekonominin gideceği tek yer uçurumdur." dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta Erhan Usta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba veli ağbaba Lütfi Elvan Nureddin Nebati