CHP, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki gösterdi

CHP, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki gösterdi

​CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini eleştirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara CHP'den ilk tepki geldi.​

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM'nin açık iradesini yok sayan ve İstanbul Sözleşmesi'ni hukuksuzca fesheden bu mantığın Türkçesi: 'Kadınlar ikinci sınıf vatandaş olmaya devam etsin ve hatta öldürülsün.' Size ve tüm kötülüklerinize rağmen biz yaşayacağız ve Sözleşmeyi geri getireceğiz!" ifadelerini kullandı.  

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da "Kadın düşmanı zihniyetiniz batsın! Daha dün öve öve bitiremediğin kadını koruyan sözleşmeyi, hangi gerekçeyle tek kalemde kaldırıyorsun?!" dedi.

​CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, paylaşımında "Cübbeligillerin dediği oldu! AKP iktidarının geçmişte 'devrim' olarak nitelendirdiği, Türkiye’nin hazırlıklarına öncülük ederek, ilk onaylayıcısı olduğu İstanbulS özleşmesi, Erdoğan’ın imzasıyla feshedildi. TBMM’nin iradesi hiçe sayıldı, kadınlar hepten korumasız bırakıldı" yorumunu yaptı. 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan İstanbul Sözleşmesi