CHP'nin 'saldırı' raporunda korkunç tespitler

CHP'nin 'saldırı' raporunda korkunç tespitler

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı için bir araştırma komisyonu oluşturmuştu. Komisyon ilginç bulgulara ulaştı. Araştırma sonucunda, Kılıçdaroğlu'nun güzergahında taş yığınları oluşturulduğu, halka sopa dağıtıldığı belirlendi.

Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğramasının ardından CHP olayı araştırmak için 7 kişilik komisyon kurmuştu. Grup başkan vekili Engin Özkoç başkanlığındaki komisyon saldırı görüntülerini tek tek inceledi, bölgede araştırma yaptı. Araştırma sonucu dikkat çeken bilgilere ulaşıldı.

CHP heyeti, saldırı sonrası Kılıçdaroğlu'nun yönlendirildiği güzergah üzerinde taş yığınları oluşturulduğunu tespit etti. Raporda "bu taşlarla Kılıçdaroğlu'na saldırdılar" denildi.

Saldırı anında yol üzerinde araç geçişini engelleyen bidonlar bulundu. Bulgulara göre olayın gerçekleştiği Akkuzulu Köyü'ne halkı provoke etmesi için dışarıdan 15 kişi getirildi. Bu kişilerin galeyana gelen kalabalığı bilinçli bir şekilde yönlendirdiği belirlendi. Araştırma sonucunda Kılıçdaroğlu'nun yönlendirildiği güzergah üzerindeki bir evin çatısından bir kişinin görüntülerine ulaşıldı. Çatıda oturan bir kişinin kalabalığa sopalar verdiği tespit edildi.

Kılıçdaroğlu'nun bir eve sığınmasının ardından bir kadının "yakın bu evi" diye bağırdığı görüntülere yansımıştı. Ancak "evi yakın" diyenin tek bir kadın değil kalabalık bir güruh olduğu ifade edildi. Raporda, olaylar başladığında törene katılan bakanlar ve kamu görevlileri için bir koridor açıldığı, ancak Kılıçdaroğlu'nun provokasyonun yaşanacağı alana yönlendirildiği vurgulandı, "olay anında 452 güvenlik gücü vardı ancak olaylara müdahale etmediler" denildi.

Elinde taş olan bir kadının olaylar sırasında Kılıçdaroğlu'nun makam aracına bilinçli bir şekilde yönlendirildiği belirtildi. Halkı provoke eden ve Kılıçdaroğlu'na saldırı yapmak isteyen bazı kişilerin de Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğu tespit edildi. Araştırma grubunun bu bilgeler doğrultusunda hazırladığı raporun Kılıçdaroğlu'na sunulması bekleniyor.