CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan İçişleri Bakanı Soylu'nun istifasına ilk yorum

CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan İçişleri Bakanı Soylu'nun istifasına ilk yorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa kararını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Kararı tek başına alacağına inanmıyorum. İstifa kararını anlayışla karşılıyorum" diye konuştu.

CHP Genel BaşaknıKemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kararı tek başına Süleyman Soylu'nun alacağına inanmıyorum. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ve hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi ve pazara denk geldi. Geç saatlerde açıklandı. İstifa kararın anlayışla karşılıyoruz" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA ETTİ

NE OLDU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yaptığı açıklama istifa kararını aldığını duyurdu. Soylu, istifa kararının gerekçesi olarak sokağa çıkma yasağını göstererek "Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı." dedi. Sokağa çıkma yasağı kararı uygulamadan 2 saat önce bildirildiği için vatandaşlar sokağa dökülmüş ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışmıştı. 

Kılıçdaroğlu İçişleri Bakanı Soylu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu