CHP'den zorunlu karantina çağrısı

koronavirüs

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüsü tedbirlerinin taksit taksit alınmasının süreci uzattığını söyledi. Öztrak, "Biz bu yüzden zorunlu karantina ve izolasyon uygulayın, ekonomik önlemleri alın diyoruz" ifadesini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Çalışmak zorunda olan insanların sağlığı ile ekmeği arasında seçim yapmak zorunda kaldığını bu anlayışın salgınla mücadele edemeyeceğini kaydeden Öztrak şunları söyledi:

Salgın ülkemizde hızla yayılıyor. İran başta olmak üzere sınırlarımızda kontrolsüz göçün devam etmesi, Umre'den dönen vatandaşlarımız hakkında gerekli tedbirlerin alınmaması hastalığın yayılmasına neden oldu. Türkiye tüm dünyada en çok hasta görülen 9. ülke.

 Büyükşehir Belediye Başkanımız İstanbul'da virüs yoğunluğunun en çok olduğu 3 ilçeyi açıkladı. Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa. İnsanlarımızı sağlığı ile ekmeği arasında seçim yapmaya iten bir anlayışla salgınla mücadele edilemez.

KARANTİNA ÇAĞRISI

20-65 yaş arası çalışan insanlarımız akşam olduğunda nereye geri dönüyor? Evden çıkmayan aile bireylerinin yanına. Evden çıkmayan insanlarımızın yaptığı fedakarlık boşa gidiyor. Alınan tedbirlerin gecikmesi sürecin uzamasına neden oluyor.

Biz bu yüzden zorunlu karantina ve izolasyon uygulayın, ekonomik önlemleri alın diyoruz. Taksit taksit alınan tedbirler sürecin uzamasına neden oluyor. İktidar ne pahasına olursa olsun üretim sürsün beklentisinde.

CHP koronavirüs