Çataklı: PKK propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez

İstanbul
Çataklı: PKK propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez

İçişleri Bakanı Yardımcısı Çataklı, İstanbul'da bir tiyatro oyununun Kürtçe olduğu için sahnelenmediği iddiasına ilişkin, "PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde sahnelenmesi planlanan ancak İlçe Emniyet Müdürlüğü kararıyla yasaklanan Kürtçe oyuna ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yeni bir yalan ve provakasyonun daha ortaya atıldığını kaydeden Çataklı, "Kürtçe tiyatro elbetteki serbesttir. Ancak, PKK terör örgütünün propagandasını içeren tiyatro Kürtçe de olsa, Türkçe de olsa, Arapça da olsa müsaade edilmez. Buna izin verenlerle ilgili de gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Konuyla ilgili açıklama İstanbul Valiliğimizce yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

VALİ YERLİKAYA’DAN ‘BERU’ TİYATRO OYUNU AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter’dan, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanan ‘BERU’ isimli oyunla ilgili açıklamada bulundu. Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımız “BERU” tiyatro oyununu Kürtçe dilde olduğu için değil, PKK propagandası içermesi nedeniyle yasaklamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

İstanbul PKK propagandası Türkçe arapça