Bahçeli'den "Öcalan" mesajı sonrası ilk açıklama: Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır

Gündem haberleri Devlet Bahçeli MHP

MHP lideri Bahçeli'den katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk-Kürt kardeşliği vurgusu yapan Bahçeli "Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var. Milli birliğimizin sağlanması acil ve zorunlu." mesajını verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da düzenlenen “Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp” başlıklı sempozyum programında açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle: 

 ZİYA GÖKALP'E ÖVGÜ

Bilmenin ve tanımanın lütufkar hizmetindeyiz. Ölümsüz bir eserlerin ihyacısı Merhum Gökalp hakikatli bir kişiliğe sahiptir. 

Sadece Türk tarihinin 20. yüzyılına damga vurmuş biri değil aynı zamanda fikir semamızda parlayan bir yıldızdır. Gökalp maalesef layıkıyla anlaşılmış ve anlatılmış biri değildir. Türkiye'de sosyolojinin kurucusu ve kilit ismidir. Milli gönüllerde taht kurmuştur. Fikriyle fitneye cephe açmış biridir. Hakikatli bir münevver, okkayla mürekkebi beyaz sayfalarda buluşturan müttefiktir. Yaşadığı devrim çalkantılarını, imparatorluğumuzun çöküş gürültüsünü iliklerine kadar hissedip henüz tam manasıyla kavranamamıştır. 48 yıllık hayatını medyumu şükranla hatırlamak sosyal siyasal hayatımıza yansıtmak herkese düşen sorumluluk olsa gerektir.

"TÜRK İLE KÜRTLERİN BİRBİRİNİ SEVMESİ FARZDIR"

Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi farzdır. Bin yıllık ortak tarihleri var, bugün ortak tehdit var.

İYİ PARTİ'YE İP GÖNDERMESİ

İçten içe çürümeye asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç kimse bizimle Türklük yarışına girmesin. İplikçi kavgalarına bizi alet etmesinler. Heveslerini kursaklarına bırakırız. 

"İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINI KINIYORUM"

İsrail'in İran saldırısını kınıyorum. Davud koridoru için fırsat kolluyorlar. Şer odaklarını dağıtacağız. Şiddet ve terör odaklarını darmadağın edeceğiz. Bunun için birbirimize canı gönülden sarılacağız. Milli birliğimizin sağlanması acil ve zorunlu.

TUSAŞ'A YAPILAN TERÖR SALDIRISI

Saldırı PKK/YPG'nin kimin maşası olduğunu gösterdi. PKK Türk'ün de Kürdün de ortak düşmanıdır. Türkiye'ye kanlı mesaj verilmiştir. Bu kanlı mesajı ayaklarımızın altında çiğniyoruz.