Sergen Yalçın: TFF'den rica ediyorum, Uilenberg'in haddini bildirin!

Sergen Yalçın: TFF'den rica ediyorum, Uilenberg'in haddini bildirin!

Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın "Az Önce Konuştum" programının konuğu bu hafta Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın oldu. Yalçın canlı yayında MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg'in kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın "Az Önce Konuştum" programının konuğu bu hafta Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın oldu. Beşiktaş Teknik Direktörü Yalçın Işık'ın sorularına samimiyetle cevap verdi. 

HOCAMIZA VE OYUNCULARIMIZA DESTEK OLMAMIZ GEREKİYOR

"Şampiyonaya giderken iyi, kaybederken mi kötü?" dediniz. Dünkü maçtan sonra hala aynı fikirde misiniz?

İşler yolundayken problem olmuyor. Burada taraftarın desteği biraz sıkıntıya düştüğünde aslında teknik direktörlere ihtiyacı var. Hocaya biraz destek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu bir oyun. Kazanabilirsin. Kaybedebilirsin. Sonuç çok sağlıklı olmadı ama hocamıza, oyuncularımıza destek olmamız gerekiyor. Hepsi ülkemizin değerleri. İleride de bu süreci yaşayacak olan arkadaşlar var. Bu tip kaos ortamları yaratmayı çok seviyoruz. Bizi şampiyonaya götüren kadromuz. Bundan sonra da olabilir. Bizde sürekli şu var. Hep birileri gitsin. O gitsin başka birileri otursun. Zaman zaman işler kötü gidiyor. Zaman zaman iyi gidiyor. Bu enerjiyle ilgili bir durum. Kaos ortamı yaratmaktan ziyade hocamızın, oyuncularımızın, ülkemizin yanında olmak daha önemli.

Jaap Uilenberg demiş ki "Beşiktaş'ın teknik direktörü hakemlere büyük baskı oluşturuyor." Böyle bir açıklama hakemleri eğiten birisi tarafından yapıldığında bu Sergen Yalçın'ı hedef göstermek oluyor. Hakem eğitimi veren birinin büyük bir camianın teknik direktörü hakkında böyle bir açıklama yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Almanya'da bir teknik direktör için hakemler üzerinde çok büyük bir baskı yapıyor diyor mudur? Diğer teknik direktörler baskı yaratamıyor muymuş? Onlar da yaratsın o zaman. Buna kim ne fısıldamış merak ediyorum. İsim vermiyor. Beşiktaş camiasını karşısına alıyor. Beni alıyor. Bu açıklamayı yaparak Beşiktaş camiasını karşına alıyorsun. Bir daha buraya geldiğinde bu camia sana haddini bildirir. Futbol Federasyonu'ndan birisi bağlanırsa çok iyi olur. Sen hakem eğitmenisin. Beni kimse bir kenara atamaz. Ben kimseye hakaret etmiyorum. Sen bu hakkı kendinde nasıl buluyorsun? Sen hangi vasıfla basına çıkıp böyle bir açıklama yapıyorsun? Serdar Tatlı çıkıp da böyle bir açıklama yapar mı? Senin vasfın ne? Kimsin sen? Senin benimle ne alıp veremediğin var. Hedef mi oldum ben şimdi? Bu arkadaşa ben haddini bildiririm. Futbol Federasyonu'ndan bunu rica ediyorum. Burası herkesin elini kolunu sallayarak istediği gibi konuşabileceği bir ülke değil. Kimse beni arayıp hibir şey konuşmadı. Benden özür dilemedi. Bu adam seni temsil ediyor. Futbol Federasyonu'ndan birisi varsa bunu anlatsın. Bu adam nasıl böyle bir röportaj yapabilir. Yarın maçtan hakem beni atarsa bunun hesabını kim verecek? Bir daha hakem beni atarsa bunu açıklamak zorunda kalacak. Çünkü ben bunu soracağım. Herkes soracak ve bunun açıklamasını yapmak zorunda kalacaklar. 

Türkiye'de federasyona danışmanlık yapan birisinin bu konulardan kimsenin haberi olmadan böyle büyük bir camianın teknik direktörü hakkında böyle bir açıklama yapabilir mi? Bir açıklama yapılması gerekmez miydi?

Şu anda TFF'nin yapması gereken tek şey bu adamın işine son vermektir. Bir açıklama yapıp özür dileyerek bu arkadaşın ilişiğinin kesildiğinin duyurulması lazım. Bu açıklamadan sonra ben hakem camiasından artık çekiniyorum. Ben artık kulübede oturup maç izlerim. Oturunca enerjisi bitmiş diyorlar. Kalkınca hep itiraz ediyor diyorlar. Bu arkadaş benim için taraftır. Kurum da taraftır. Kendi ülkemizin gücümüzün farkında olmalı ve müsaade etmemeliyiz. Beni hedef gösterirse bana bir şey olmaz. Ama ben onu hedef gösterirsem ona ne olacak?

TFF ACİLEN BİR AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA

Bu bahsettiğiniz adam Türkiye'de hakemleri yetiştiren bir adam ve demiş ki direkt BJK Teknik Direktörü. Size de bir dönüşü olur.

Bu laf bana değil camiaya söylenmiştir. Sen camiayı karşına aldın. Bu işin sonunu düşünmüyor musun? Ben burada şimdi herhangi bir camia ile ilgili açıklama yapabilir miyim? TFF acilen bu konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda. Bu arkadaşın Türkiye bağlantısı kesilmek zorunda. Yoksa hepiniz tarafsınız bizim için.

BJK'deki hayallerim gerçekleştikten sonra İspaya'da kariyer yapmak istediğinizi söylediniz.

Bu iş öyle zor bir iş ki ikinci olsan başarısız oluyorsun. Olur mu böyle bir iş? Bu kadar kaos ortamı yaratmayalım. Bu kadar biliyorsanı neden teknik direktör olmadınız. Madem kolay, basit. Al bir belge git hocalık yap. Ben diyorum ki bu iş bu kadar basit değil. Biraz hoşgörünüz olsun. Biraz güvenelim arkadaşlara. Ben de yorumcuyken eleştiriyordum. 

AKLIMA O AN LA LİGA GELDİ ONU SÖYLEDİM

Türkiye'den sonra neden İspanya'da bir takım yönetmek istiyorsunuz?

O an aklıma o geldi onu söyledim. O kadar çok her şeyi irdeliyoruz ki. Bir yerde bu kadar işin içine girmeyelim. İngiltere'de çalışmak istiyorum. Neden? İngiltere'de çok yağmur yağıyor. Aklıma o an La Liga geldi. Onu söyledim.

Premier Lig'te hocalık yapmak istediğinizi söylemiştiniz.

Kim istemez? Bu çok irdelenecek bir durum değil. Bundan önce de Anadolu'da bir yerlerde çalışıyordum. Tecrübe kazandım. Bir yerlerden geliyorsun işte. Başka hocalar da göklerden inmediler. Evde otururuken bunu yap demiyor kimse. Mutlaka bir şeyler göstermen gerekiyor. Ben çok emek sarf ettiğimi düşünüyorum.

Futbolcu olduğunuz zamana göre şu anki çalışma temponuz kaç kat daha fazladır?

Şu anda 10 kat fazladır. Futbolcuyken işler çok daha kolay. Sorumluluğun yok. Şimdi birçok şey yapıyoruz. En az 15 tane yapılması gereken program var.

Sizin için antrenman yapmayı sevmez derlerdi. Doğru mu?

Bir şeyi sevmediğin onu yapmayacağın anlamına gelmez. Sevme ama yapacaksın. Bir oyuncum gelse bana "Ben antreman yapmayı sevmiyorum" dese de yapacak. Çünkü sana maçı o oynatacak. 

Chelsea maçı çok abartıldı. Takım zaten çok iyi. Herkese karşı kazanabilir, kaybedebilirsin. Bu çok normal. Biz kazanma kısmını başarıyoruz da neden kaybetme kısmını yapamıyoruz?

TRANSFER DÖNEMİ BİZİ ÇOK YORUYOR

Gerçekten neden başka bir dil değil de İspanyolca dersi alıyorsunuz?

Sadece bir gün aklıma böyle bir fikir geldi ve kurs almaya başladım. Ben daha çok kışın transfer dönemi bitince ders almayı düşünüyorum. Bu süreç bizi çok yoruyor çünkü. Bu inanılmaz yoğun bir transfer dönemi. Bu dönemlerin daha hızlı bitmesi lazım. Bazen acil karar vermeniz gerekiyor. Bazen transferleri beğenmiyorlar. Şunu unutmasınlar. Her oyuncunun bir amacı ve sebebi var. Bir oyuncu alıyoruz o bizde oynar mı? Gün gelir oynar. En ihtiyacın olduğun dönemde o oynar.

PJANİC'İ GETİREN BENİM

"Miralem Pjanić transferini Sergen Yalçın istemiyordu" diyorlar. Doğru mu bu?

Kim almış peki? Oyuncuyu bulan benim. Oyuncuyla konuşan benim. Oyuncuyu getiren benim. Bana rağmen mi alınmış oyuncu? Bana böyle bir durum var dediler. Ben de şaka mı yapıyorsunuz dedim. Ben de dedim konuşalım hemen. Benim sorduğum soru, 'Bize gelmek istiyor musun?' oldu. O da bana 'Gelmek istiyorum' dedi. Ben de 'Gel' dedim.

Bugün gördük. Bu Twitter hesabı doğru değil mi, size ait?

Sıkıntılı bir yer ben çok girmiyorum. Arkadaşlar kurumsal kullanıyorlar tabi onu. Ben çok sevmiyorum. Daha soyut kalmak istiyorum. Dışarıyla çok fikir alışverişinde bulunmak istemiyorum. Getirisi götürüsü büyük bir iş yapıyoruz. O yüzden sürekli tetikte olmalıyız.

ALACAĞINIZ OYUNCUNUN NET BİR OYUNCU OLMASI LAZIM

Mario Balotelli'yi siz mi istemediniz? 

Evet, alacağınız oyuncunun net bir oyuncu olması lazım. Soru işareti kalmaması lazım. Aldığımız oyujncu net olmalı ve kafammızda soru işaretleri oluştuğu için Kaliteli bir oyuncu ama sakatlığı olmamasına rağmen uzun süredir oynamayan bir oyuncu.

Vincent Aboubakar sakat mıydı gerçekten?

Vincent Aboubakar sakattı evet. Bir anda iyileşti demek ki. Olabilir. Zorlasaydı oynayabilirdi belki. Bölge çok zorlu bir bölge değildi. Birkaç haftada iyileşebilirdi. Ama aradan kaç ay geçti gideli iyileşmesi normal.

Şampiyonluğun bir gidip bir geldiği stresli süreçte neler yaşadınız?

Oyuncularımız da biz de çok zorlandık. Son gün otururken hele. Maç saati gelmiyor, akşam olmuyor. Bitsin şu iş de kurtulalım. Üzerimizde baskı, sorumluluk bir taraftan da şampiyon olma isteği. Bu durum önde olduğumuz için bize sıkıntı yaratır. Geriden gelsek sıkıntı olmaz belki. Geriden gelince büyük sıkıntı olmuyor. Öndeyken kaybetmek daha büyük sıkıntı. Bir sürü oyuncu yok sakatlık var. Zorlu bir dönem.

İlk aklınıza gelen bir şey var mı bu dönemde? Kriz haftalarında geçen bir olay?

Kenarda maç seyrediyoruz. "Murat nasıl kazanacağız bu maçı" dedim? O da baktı böyle. Bazen gülüyoruz da. Her zaman stresli geçmiyor. Komik olaylar da oluyor. Bazen eğleniyoruz da kenarda hep itiraz etmiyoruz. 

Kolunuzda bir dövme var. "I'm legend" yazıyor. Nasıl karar verdiniz buna?

Fikir birkaç kişiye ait. Evde dövme yaptıralım dediler. Öyle yaptırdık. 

Pijanic transferi ile ilgili soru sormuşlar. "Bu transfer belki stopere ayrılabilirdi" demişler.

Pijanic gibi bir alternatifi aldık. Öteki bölgelere de aldık. Her yere alternatif aldık. İnşallah bu sene geniş kadroyla şampiyon oluruz. 

Geniş kadro yönetmek dar kadro yönetmekten daha mı zordur?

Tabi ki zor. Şimdi bir sürü oyuncuyu yedekte oturtacağız. Nasıl idare edeceğiz? O da bizim işimiz. Ben yöneten, idareci kısmındayım aslında. Bunları yönetebilir bir arada tutabilirsem ben zaten başarılı oluyorum. 

HER ZAMAN HER OYUNCUYU HER YERDE OYNATAMAYIZ

Size çok sorulan sorulardan biri de, "Hoca neden Fabrice N'Sakala'da ısrar ediyor?" 

Bizde bir sıralama yok oyuncular konusunda. Her zaman her oyuncuyu her yerde oynatamayız. Bunların nedenini de her zaman burada açıklayamayız. Kayseri'de geçen sene Rıdvan'ı oyundan çıkardım. Daha fazla zarar görmesin diye çıkardım. Bir oyunda oynamadı diye dışladığımız bir oyuncu değil ki. Hepsini seviyoruz. Hiçbirine art niyetimiz yok.

Ersin kaleye geçecek dediniz. Mert de çok iyi bir kaleci.

Ersin de var Mert de var. İkisi de çok iyi kaleci. İki tane çok iyi kalecimiz var. Dışarıdan diyorum ya, çok işin içine giriyorsunuz. Bilmiyorsunuz çünkü. Antrenman performanslarını bilmiyorsunuz. Belki oyuncuyu oynatmayarak ona iyilik ediyorum, bilmiyorsunuz. 

Rıdvan'ı mesela kiralık verecekmişiz. Kim demiş bunu? Bizim camiamızın geleceği onlar. Bir gün oynarr. Bir gün oturur. 26-27 tane oyuncu var burada. Hepsini nasıl aynı anda oynatayım? Hata da yapabilirim ama bir karar vermek zorundayım. Bunu oyuncular yargılayamaz. Oyuncu profesyoneldir. Maçını oynar. İşini yapar. Ne dersek onu yapar. 

Rıdvan'ın fiziksel olarak da geliştiğini görüyorum.

İyi olacak. Oyuncular bazen performanslarını kaybedebilirler. Bu çok normal. Biz onları yeni oynayacakları döneme hazırlıyoruz. Dinlendiriyoruz. İletişim de çok önemli. Basındaki arkadaşlara da diyoruım. Gelin merak ettiklerinizi sorun. Sizi doğru bilgilendirelim de taraftara da doğru bilgi verelim.Doğruları vermiyorsunuz. Çünkü bilmiyorsunuz. 

"Prese dayalı 10 numarasız bir oyun oynuyor Beşiktaş" diyorlar. 

Üç tane 10 numaramız var. Bu üçünden biri yüzde 90 oynadı. Oğuzhan çok iyi oynuyor. Oynatmak istiyoruz. Sakatlanıyor. Adem geldiğinden beri hiçbir şeyi yakalayamadı. Ama şimdi daha farklı bir oyun stratejimiz olacak. Biraz farklı bir sistemimiz olacak. Şampiyonlar Ligi var. Biraz önde oynayabiliriz yani.

BENİM 20 YAŞIMDA YAPTIKLARIMI ANLATIYORLAR

Alex mi Hagi mi dedik size ama?

Bu oyuncular her zaman oynar. Her işin yeteneklisi var. Ben arabayı tamir edemem. Ben lastik değiştirmeyi bilmiyorum. Her işin yeteneklisi var. Yetenek her zaman yetenektir. Her zaman değişmez. Yetenekli adam fiziksel gücü de halleder. Antrenmanlara lastik ayakkabıyla çıkıyorum. Krampon bile giymem. Futbol hayatımla ilgili konuşmayı da sevmem. Televizyonda benim 20 yaşımda yaptıklarımı anlatıyorlar. Ben 50 yaşındayım. Sen 20 yaşında yaptıklarıyla yargılayamazsın bir insanı. Ben mesela o zaman antrenman yapmayı sevmiyordum. Kumar oynamayı seviyordum. Gece eğlenmeyi seviyorum. Şimdi dışarıya çıkarken düşünüyorum. Sen hiç hata yapmadın mı? Her gün camiye mi gidiyordun? Var mı böyle bir insan? Hayatında hata yanlış yapmayan var mı?

100. yılda "Sergen attı şampiyonluk geldi" golü için Tümen "Hoca o topu bana verdi ben ona pas atayım golü o atsın diye verdi" diyor.

Ben de öyle bir yetenek var mı? Biraz uzun gitti o top. Ben nasıl yapayıjm böyle bir şeyi. Tümer müthiş anlatıyor bunu. Tümer'e de sevgilerimizi iletelim dedim ama neyse yine de iletelim büyüklük bizde kalsın.

Gerçek hedef Avrupa Ligi'nde devam etmek mi?

Biz bu gruptan ilk ikide çıkabilirsek bu ihtimal düşük tabi ama çıkabilirsek çok mutlu oluruz. Şampiyonlar Ligi oynayacağız. Biraz da kendimizi test edeceğiz. Oyunsal anlamda kendimizİ test edeceğiz. Biz bu gruptan çıkabilir miyiz? Çarşamba günü göreceğiz. Kim daha güçlü? Bizim hedefimiz bu grupta ne olabilir? Niyetimiz çıkıp aslan gibi mücadele etmek. Tempoya ayak uydurmak. O tempoya ayak uyduramazsak sıkıntı yaşarız. Ben o mesafeyi yakalarsam benim şansım olabilir. Benim oyuncu kalitem buradaki herkesle oynamaya yeter. 

KİME KARŞI NE OYNAYACAĞINI BİLMEK ZORUNDASIN

Avrupa'daki ortalama ile Türkiye'deki ortalaması arasındaki fark her geçen yıl daha da artıyor. 

Avrupa Şampiyonası'nı çok büyüttük. Pandemiden geldiğimizi ve oyuncuların dinlenme şansı olmadığını unuttuk. Bizim seviyemiz biraz düşüktü. Bu futbol. Gönül isterdi yarı final oynayalım. Önce nerede olduğumuzu hangi seviyede olduğumuzu bilmeliyiz. Kendini bilmelisin. Nerede olduğunu bilmelisin. Aslında haddini bilmelisin. Kime karşı ne oynayacağını bilmek zorundasın. 

Hagi ve Alex'den hangisini ilk 11'de oynatırdı?

İkisini de oynatırım. Benim için ikisi de çok büyük oyuncu. Onlardan birini oynattığın zaman ona göre bir sistem kurmak zorundasın. O oyuncudan faydalanmak zorundasın. 

Son maçın verilerine bakmadım. İkinci maçta 111 koşmuşuz. İlk maçtada 119'duk. Karagümrük'te 10 kişiydik. Saymıyorum. Oyun gidiş gelişli olacak bu yüzden tempodan bahsediyorum. O yüzden bizim 111'ler 110'lar bizim için önemli çünkü biz daha çok ön alanda oynuyoruz. Çok gidiş geliş olmayınca o veriler düşük çıkıyor. Şampiyonlar Ligi'nde 115 ve altı olmaz. Kaybederiz. Mücadele edemeyiz. Hem koşacaklar hem yetenekli oyuncuları olacak nasıl oynayacaksın? Nasıl mücadele edeceksin? Ne bekliyorsun? Kusura bakmasınlar. Net anlatıyorum. İzleyicinin bilgi sahibi olması için anlatıyorum. Şampiyonlar Ligi'nde böyle bir ortalama kalmadı. Geçen sene Türkiye Ligi ortalaması 107 idi. Beşiktaş'ın ortalaması düşüktü. 108 ile 11 arasında koşuyorduk. Tabi bu maça göre değişir. 

Avrupa ile Türkiye arasındaki tempo diye tabir ettiğiniz açık kapatılabilir mi?

Kapatamıyoruz. Zaten bu mesafeyi yakalamadan mücadele edemiyoruz. Adam seni zaten boğuyor bayıltıyor koşarak. 

"TÜRK OYUNCUNUN ÖNÜ KESİLİYOR" İFADESİ YANLIŞ BİR İFADEDİR

Yabancı oyuncu sorunu

Yabancı oyuncu konusunda şikayet ederken "Türk oyuncunun önü kesiliyor" ifadesi yanlış bir ifadedir. Başka takımlarda da Türk oyuncular oynuyor. Demek ki önleri kesilmiyor. Türkiye'de iyi oyuncu kesilmiyor diyorlar. Kiğm var önü kesilen? Bana bunun sebebini anlat da herhangi bir sorun teşkil etmesin diyorum ben. Benlik bir durum yok. Ben teknik direktörüm. Aslıda ben kimseyi şikayet etmiyorum. anlatın bize biz de size inanalım. Yoksa bana düşmez kimseyi eleştirmek. 

Şu anki kadro yapılanmasında sizi zorlayacak bir sınırlama var değil mi? 

Şartlar böyleyse yeri gelecek 4-5 Türk oynayacağız. Önümüzde 50 taneye yakın maç var. Hepsinde de yabancılarla oynayacağız diye bir şey yok. Zorlanmamaktan iyidir zorlanmak. Bu benim lafım kaydetsinler. Biri yarın söyler bunu. Bana yazsınlar.

CAN BOZDAĞ'I BU SENE MUTLAKA BİR YERLERDE KULLANACAĞIM

Can Bozdağ 20 yaşında. Fiziksel olarak baktığınız zaman Premier Lig'te oynayan oyuncu görüntüsü var. Biraz anlatır mısınız? Nereden buldunuz?

Şimdi çok güzel bir soru sordunuz. 20 yaşında Can. Şimdi bizim alt yapıdan gelen bir oyuncunun fiziğini gördün mü? Avrupa'yla aramızdaki fark bu. Avrupa'dan gelen oyucunun fiziksel ve oyunsal bir sorunu yok. Orta sağ merkez oynuyor. Sol ayağı iyi. Bayağı gelecek vaat eden bir oyuncu. Onu bu sene bir yerlerde kullanacağım. Kesin kullanacağım.

N'skala'nın hayatını Necip mi kurtardı?

Şöyle dedi doktor. Çıkartırken tekrar içeri çekmiş öyle demiş doktor. O anda bir ara spazm olmuş. Necip gerçekten çok karakterli bir çocuk. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Benim için en önemlisi bu. 

İlk 11 performansı diye bir şey yok. Her oyuncu oynayabilir. Yedek oyuncu diye bir tabirimiz yok. Güven, kaliteli bir oyuncu ama şöyle bir sorunu var o sıçramayı bir türlü yapamadı. Genç oyunculuktan bir tık sıçrama vardır. Onu bekliyoruz yapmasını. 

Oyuncularımız iyi oyuncular. Bu sene alternatifli bir kadromuz oldu. Bizi zorlayacak ama daha güzel değil mi? Zorlanmak. 

Türkiye altyapı sorunlarını biraz anlatabilir misiniz?

Altyapı ile ilgili konu başka bir program konusu olmalı. "Türkiye'de oyuncu yetişmiyor" konusu yanlış bir konudur. Ben bu konuda bir sürü şey yapıyorum. Bir sürü plan program, yemekhane, sahalar yaptık. Elimden geldiğince Mehmet Ekşi ile bir ekip çalışması yapıp elimizden geleni yapıyoruz. Yukarıda zaten bir sürü işim var. Koordineli hocalar koydum. Oyuncu önce fiziksel olarak hazır olmalı. Ben onunla uğraşamam. A Takım onunla uğraşmamalı. Oyunsal olarak uğraşmayalım. Burası altyapı değil. Altyapıda da bunu sistemini kurmaya çalışıyoruz

Başarılı olmanız da doğal ve dobralığın etkisi var mı?

Benim için çok basit. Bir kale bir de top var. Zorlaştıran biziz. Sistem çok basit aslında. Bu oyun farklı bir oyun yani. Ben özünü anlatıyorum. Bir kale bir top bir de adamlar var. O golü karşı kaleye atarsan kazanıyorsun. 

Benim hiçbir zorluğum yoktu. Beni kulübede otururlardı. Sesimi çıkarmazdım. Çalıştığım bütün hocalara sorabilirsiniz. Saygısızlık yapmak hiç sevmediğim bir şeydir. Sabah 7'ye kadar uyumam ama sabah 10'daki oyuna çıkarım. Belirli bir dönem bende profesyonellik yoktu bende. Herkes her şey iel altından yapıyor benim her şeyim açık.

GERÇEKTEN EVLENMEK İSTİYORUM

Evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Düşünüyorum. Gerçekten evlenmek istiyorum. Bir türlü o yola giremedim. Evlenmeyi düşünmek ve evlenmek arasında fark yok mu? Bulamıyorum. O pozisyonda ilişki bulamıyorum. Belki isteyen milyonlarca insan vardır. Ama koşulların uygun olması için birçok seçenek lazım. Bana diyorlar "Sen bu kadar profesyonel değildin" diyorum oynarken başka yönetirken başka. 

Geçen seneyle bu sene arasında fark var. Karman çorman bir şeyler vardı. Bu sene hiçbir sorun yaşamıyoruz. Sosyal medyada taraftarla bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çok ciddi bir güven ortamı oluştu. Hoca, ekip çok güzel bir birliktelik var. Çok güzel bir ortam oluştu. Taraftarınn bizimle olması inanılmaz bir mutluluk. Taraftarlarımız oyunculaırmızı bırakmaz artık. Bu sene yaptığımız transferler, Ahmet Çebi'ye de teşekkür etmek lazım. Gelen oyuncular hep iyi oyuncular. A Milli takımın iki sol beki de bizde mesela. Şunu anlatmaya çalışıyorum hep. Sabredemiyoruz. Maç yaparken kaybedebiliriz. Futbol da öyle bir oyun.

"Futbolun bir spor bir şov olduğunu herkese gösteriyor. Sergen Hoca bu keyfi yaşatıyor" demişler.

Aynen öyle. Avrupa'da adam eşini çocuğunu alıyor haftasonu maçta tatilini yapıyor. Bırakın kaosu, sinir harbi değil bu. Gelin eğlenin zevk alın. Kadınlar gelsin erkekler gelsin. Evli çiftler gelsin. Hayatlarına farklı bir bakış açısı kazandırsınlar. Bunlarrdan kurtulamazsak bu seviyelerde kalırsak Türk futbolu kesinlikle ilerleyemez. 

Performansıyla sizi en mutlu eden 5 oyuncu kimdir?

Herkesin bildiği soruları bana sorma. Herkes biliyor. İsim söylemek doğru olmaz. Diğer oyuncularımızı daha başarısız olmuş gibi gösteririm. Geçen senenin en başarılı oyuncusu Ersin. 20 yaşında. 

Benim futbol hayatımla ilgili çok fazla soru sormayın. Pascal Nouma ile oynamayı seviyordum. 

Rıdvan Hoca eleştirse de güzel eleştirir. Araya güzel şeyler sıkıştırır. Eleştiriden hiçbir zaman çekinmem. Ben hep eleştirildim, hedef gösterildim. Belden aşağı vurmayın yeter. Kötü gidiyorsan eleştireceksin. 

MERAK ETMEYİN BIRAKMAM KOLAY KOLAY

"Sergen Yalçın istikrarlı değil" dediler.

Ben Anadolu'da çalışırken kulüplerden neden ayrıldığımı özel olduğu için açıklamıyorum. Sıkılma ne alaka? Merak etmeyin bırakmam kolay kolay.

Üç takımımız da ülkemize puan kazandırmak için elinden geleni yapacak.

Kaynak: Haber Global TV

Sergen Yalçın sergen yalçın haber global Sergen Yalçın canlı yayın haber global canlı yayın Haber Global canlı izle candaş tolga ışık Az Önce Konuştum Haber Global izle