Çankırı beşik gibi sallanıyor

Son dakika... Çankırı art arda sallanmaya devam ediyor. Bugün Çerkeş ilçesinde meydana gelen deprem sayısı 13'ü buldu.

Çankırı ve Ankara sabaha depremlerle uyandı, merkez üssü Çankırı'nın Hacılar bölgesi olarak belirlenen deprem korku ve panik yarattı ve Ankara'da da hissedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde saat 22.03'te yerin 10.25 kilometre derinliğinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu son depremle birlikte bugün ilçede meydana gelen deprem sayısı 13'ü buldu. Depremlerde herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. Deprem sonrasında Güzelyurt köyünde sokağa çıkanların görüntüleri kameralara yansıdı.

Çankırı halkı tedirgin

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde meydana gelen 13 farklı depremden dolayı vatandaşların bir çoğu tedirgin oldu. Çankırı esnaflarından Ensar Şenol, "Çankırı'da sabahtan beri 13 tane deprem meydana gelmiş. Sabah huzursuz bir şekilde güne uyandım. Ve hala şiddetli bir şekilde devam ediyor. Gece nasıl uyuyacağımı hiçbir şekilde bilmiyorum. Bunun için nasıl bir önlem alınabilir onu da merak ediyorum" dedi.

Öğrenci Ömer Berat Özek ise "Sabah saatlerinde depremin şiddetiyle uykumdan uyandım. Çankırı'da ilk kez deprem hissettim. Daha önce 1999 Marmara depremini araştırdım. Depremin ne kadar kötü bir olay olduğunun farkındayım. Artçı depremler sürekli devam etti, bazıları Çankırı merkezden bile hissedildi. İnsan ister istemez tedirgin oluyor. Allah bir daha yaşatmasın o günleri" ifadelerini kullandı.



son dakika son dakika haber çankırı deprem sarsıntı AFAD Çankırı deprem