Canını tehlikeye attı! Fatih'te patenli gencin tehlikeli yolculuğu kamerada

Gündem haberleri

İstanbul'un Fatih ilçesinde seyir halindeki bir otomobile tutunan gencin yolculuk yaparak canını tehlikeye attığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, olay saat 10.00 sıralarında Vatan Caddesi Edirnekapı istikametinde yaşandı.

Trafik akışının yoğun olduğu sırada seyir halindeki otomobile tutunup zikzaklar çizen genç, hem kendi hem de sürücülerin canını tehlikeye attı. Yolculuğuna bir süre bu şekilde devam eden genç, şerit değiştiren aracı bırakarak patenle ilerlemeye devam etti.

O anlar ise cep telefonu kamerasına böyle yansıdı.

PATEN NERELERDE KULLANILIR?

Paten, bot biçiminde deri ya da plastikten yapılan altına en az 2 tekerlek veya celik takılan, buzda ya da düz zeminde kaymak için kullanılan spor aletidir. Çelik buz pateni için kullanılır.

PATEN KULLANMANIN FAYDASI NELER?

Kaslarınızda dayanıklılık ve gelişim olmasını istiyorsanız, düzenli paten kayarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Neredeyse tüm vücut kaslarını çalıştırabileceğiniz bu aktivite de, daha fazla kalori ve yağ yakmanızı sağlayan bacak kaslarının aktif bir şekilde çalıştırılmasını sağlayacaktır.

PATEN KULANIRKEN NEYE DİKKAT ETMELİ?

Paten yaparken mutlaka bileklik, dizlik, dirseklik ve kask koruma grupları kullanılmalıdır. Yürüyüş ya da koşu da olduğu gibi yolun sağ tarafından gidilmesine özen gösterilmelidir. Paten yaparken paten için uygun alanlar seçmeye dikkat edilmeli ve yüksek sesle mp3 ya da benzeri araçlarla müzik dinlenmemelidir.

PATEN YIKANIR MI?

Patenin iç kısmında yer alan ve ayağı saran iç botlar da yıpranabilir, kirlenebilir. Patenlerin bir kısmının iç botları makinede 30 derecede yıkanabilir.
Canını tehlikeye attı! Fatih'te patenli gencin tehlikeli yolculuğu kamerada - Resim : 1

 





Kaynak: İHA

İstanbul paten tehlike