Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polisleri geri çekildi

Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polisleri geri çekildi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki "koruma kararı" kaldırıldı, koruma polisleri geri çekildi. CHP'li vekil Gökhan Zeybek ise kararı TBMM gündemine taşıdı.

CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polisleri çekildi. Kaftancıoğlu, ölüm tehdidi aldığı ve hedef gösterilme gerekçeleri ile özel koruma statüsüne yükseltilmişti.

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yaklaşık 2 yıldır gece gündüz demeden birlikte çalıştığımız ve ailemden biri olarak kabul ettiğim emniyet müdürlüğünün çok kıymetli mensuplarına en içten teşekkürlerimi sunarım. Karara gelince, benim için teferruattır demirden korksaydım trene binmezdim" ifadelerini kullandı. 

CHP KONUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Kaftancıoğlu hakkındaki “koruma kararı”nın kaldırılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

İki polisin, önceki gün elden yaptığı tebligatla Kaftancıoğlu’na koruma kararının kaldırıldığını tebliğ ettiğini ifade eden Zeybek, “Kaftancıoğlu tebligatın altına kendi el yazısı ile koyduğu şerh ’de; ‘Koruma kararının kaldırılma gerekçesi tarafıma tebellüğ edilmemiş olup, başıma gelebilecek her türlü olayla ilgili İçişleri Bakanlığının sorumlu olduğunu kayıt altına alırım’ notunu eklemiştir” diye belirtti.

 “Koruma kararının kaldırıldığının tebliğ edildiği metinde herhangi bir gerekçe bulunmamaktadır” diyen Zeybek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Sayın Bakan; alınan bu karar ve yapılan bu gerekçesiz tebligat bilginiz dahilinde midir” diye sordu.

Zeybek ayrıca, “Canan Kaftancıoğlu’nun güvenlik açısından karşılaşacağı olumsuz bir durumdan kim/kimler sorumlu olacaktır? Sorumluluğu üstleniyor musunuz” diye de ekledi.

Canan Kaftancıoğlu'nun koruma polisleri geri çekildi - Resim : 1


son dakika son dakika haber Canan Kaftancıoğlu