Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri çift yönlü askıya alındı

Çanakkale Tekirdağ Gündem haberleri
Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri çift yönlü askıya alındı

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü, Çanakkale Boğazı'ndaki geçişlerin hava koşulları nedeniyle askıya alındığını duyurdu. Çanakkale'de çok sayıda feribot seferi de iptal edildi. Lodos nedeniyle Tekirdağ'da da balıkçılar denize açılamadı.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, saat 15.15 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü ve geçici olarak askıya alınmıştır" denildi.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Çanakkale'de, Kuzey Ege'de etkili olması beklenen fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın için planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi'nin kuzeyinde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 07.00, 10.00, 14.00, 18.00 seferleri, Geyikli'den saat 08.00, 11.00, 15.00, 19.00 seferleri iptal edildi. Gökçeada hattında, Gökçeada'dan saat 07.00, 13.00, 18.00 seferleri, Kabatepe'den ise saat 09.00, 15.00, 20.00 seferleri yapılamayacak.

TEKİRDAĞ'DA DENİZ ULAŞIMINA LODOS ENGELİ

Marmara Denizi'nde sabah saatlerinde başlayan lodos, Tekirdağ'da deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 9 şilep ve tanker, Tekirdağ sahiline demirledi.

Lodos, balıkçıları da olumsuz etkiledi. Şiddetli rüzgar nedeniyle balıkçılar bugün denize açılamadı.

Sahildeki bazı işletmelerin önünde lodos nedeniyle su birikintisi oluştu.

Hava sıcaklığının 13 derece ölçüldüğü kentte lodosun 2 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, kuvvetli lodos nedeniyle balıkçıların denize açılamayacağını söyledi.

Gündem haberleri...

Kaynak: Haber Global TV