Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı

Çanakkale
Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı

Çanakkale Boğazı, görüş mesafesinin azalmasından dolayı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Çanakkale'de etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına boğazda görüş mesafesinin düşmesine sebep oldu. Bu nedenle boğaz çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı. Boğaz içerisinde kalan gemiler de telsizle uyarılarak, dikkatli olmaları istendi.

ŞİDDETLİ LODOS HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

Çanakkale Boğazı ve Adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., Kuzey Ege'de meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle Geyikli-Bozcaada ile Kabatepe- Gökçeada hattındaki tüm feribot seferlerini iptal ettiğini duyurmuştu.Şiddetini arttıran lodos fırtınası nedeniyle Çanakkale-Kilitbahir feribot seferleri de geçici süreyle askıya alındı. Konuya ilişkin GESTAŞ A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamada, “Bugün, Çanakkale-Kilitbahir hattında, olumsuz hava şartlarından dolayı geçici olarak seferler iptal edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada ise, “Çanakkale il genelinde güney-güneydoğudan kuvvetli esmeye başlayacak rüzgarların; kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarılarında bulunuldu.

KEPEZ DERESİ TAŞTI, İKİ TEKNE BATTI

Edinilen bilgiye göre, Çanakkale Kepez ilçesinde cuma akşamından itibaren etkili olan sağanak yağış Kepez deresinin taşmasına sebep oldu. Liman bölgesinde bulunan köprünün giderlerinin tıkanmasından dolayı sel suları köprünün üstünden akmaya başladı. Durumu öğrenen ve balıkçı barınağında teknesi olan vatandaşlar hemen bölgeye gitti. İş makineleri çalışmalarını sürdürürken iki tekne battı. Çalışmalar sırasında Kepez Dardanos yolu trafiğe kapatıldı. Üç saat süren çalışmaların ardından köprü altındaki giderlerin açılmasıyla yol trafiğe açıldı.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan köprü altındaki giderleri açma çalışmalarını yerinde inceledikten sonra yaptığı açıklamada, dere ıslah çalışmalarının ödenek ayrılmadığından dolayı bir türlü başlanamadığını söyledi.

Kaynak: AA

Çanakkale Boğazı Çanakkale Çanakkale haberleri