Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin açıkladı "Afetzedelerin süresi biten ilaç raporları geçerli sayılacak."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin açıkladı "Afetzedelerin süresi biten ilaç raporları geçerli sayılacak."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta kronik hastalığı olan afetzedelerin süresi biten ilaç raporlarının geçerli sayılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, sele maruz kalan bölgelerdeki kronik hastalıkları olanların süresi biten raporlarının geçerli sayılacağını açıkladı. Hastaların sağlık hizmeti sunucusuna gitmeden ilaç ve tıbbi malzemelerini karşılamaya devam ettiklerini belirten Bilgin, bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her türlü tedbiri aldığını aktardı.

Bölgedeki sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dileyen Bakan Bilgin, devletin tüm imkânlarıyla vatandaşların yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

Bakan Bilgin'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

*Kastamonu,Bartın ve Sinop’taki sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın sağlık hizmeti sunucusuna gitmeden ilaç ve tıbbî malzemelere erişimi için Sosyal Güvenlik Kurumumuz gereken tedbirleri aldı.Kronik hastalığı olan afetzedelerin de süresi biten raporları geçerli sayılacak.

*Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu zor günleri devlet ve millet el ele, birlikte aşacağız.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kastamonu Bartın Sinop sel rapor