Çalışma Bakanı Işıkhan'dan emeklilere yeni müjde! Çalışmalar başlıyor

Haber Merkezi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Işıkhan Emekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan da emeklilere iyi bir haber var. Işıkhan emeklilere özel indirimler için çalışmalar yaptıklarını söyledi, 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasinda en çok büyüyen ülke olduğunu da belirtti.

Kırşehir'de AK Parti seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, partililerle bir süre sohbet etti. Işıkhan 2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülke olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tensipleriyle 2024 yılını emekliler yılı ilan ettiklerini ve emeklilere özel indirimlerin yolda olduğunu da açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, kamu bankalarında emekli aylığı promosyon ödemelerini, emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık 2 katına çıkardıklarını söyleyerek, "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, 'Emekliler Yılı' kapsamında hayata geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta açıkladığı gibi; ilk olarak Kamu Bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini; emekli ve hak sahiplerinin aldığı aylık miktarına göre yaklaşık 2 katına çıkardık. SGK olarak, diğer bankalarla da, kamu bankalarının miktarları asgari olacak şekilde promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.