Büyükçekmece’deki feci kazada can kaybı 3'e yükseldi

İstanbul Trafik kazası
Büyükçekmece’deki feci kazada can kaybı 3'e yükseldi

İstanbul Büyükçekmece’de dün yaşanan kazada can kaybı 3’e yükseldi. Gözaltına alınan sürücü Samet Tüfekçiler’in daha önceden ehliyetine alkollü araç kullanmaktan dolayı el konulduğu, ilk yapılan testte ise kaza sırasında alkollü olmadığı öğrenildi.

Olay, dün Kumburgaz’da saat 16.50 sıralarında E-5 karayolu üzerinde gerçekleşmişti. Takla atarak yoldan çıkan araç, yol kenarındaki otobüs durağında bekleyen öğrencilerin arasında dalmıştı.

Kazada 15 yaşındaki Oğuzhan Kolver ve 14 yaşındaki Mehmet Alp Güney hayatını kaybetti. 13 kişi de yaralandı. Bugün yaralılardan Murtaza Mardani isimli öğrenci de yaşamını yitirdi. 

 EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Gözaltına alınan sürücü Samet Tüfekçiler’in daha önce alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulduğu, ilk yapılan testte ise kaza sırasında alkollü olmadığı öğrenildi.

"CİĞERİM SOLDU, GİTTİ"

Hayatını kaybeden öğrencilerden Oğuzhan Kolver'in Büyükçekmece'de, Mehmet Alp Güney'in ise memleketi Ordu'da defnedileceği öğrenildi. Oğuzhan Kolver'in babası İlhami Kolver, "Kazayı internette gördüm. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Alkollüymüş herhalde sürücü. Pırıl pırıl bir çocuktu. Ciğerim soldu, gitti" dedi.

Oğuzhan Kolver'in dayısı Sadi Göçmen "Okuldan çıkmış eve dönmek için durağa gitmiş. Araba çok süratliyken durağa giriyor, katliam yapıyor. Katliam gibi kaza. 15-20 öğrenci varmış durakta. Trafik kurallarına uymayanların gerekli cezaları almasını istiyorum. Bizim acımız çok büyük. Lise 2'nci sınıfa geçecekti. Okuyacağım büyük adam olacağım derdi" diye konuştu. 

Kaynak: İHA

İstanbul büyükçekmece feci kaza