Bursa'da sahte içkiden 2 kişi öldü, 8 kişi tedavi altına alındı

Gündem haberleri Bursa
Bursa'da sahte içkiden 2 kişi öldü, 8 kişi tedavi altına alındı

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 10 kişiden 2'si hayatını kaybetti.

Bursa Yıldırım'da gece saatlerinde sahte içki içki içtikten sonra rahatsızlanan Şakir Çelik (56), Erol Oktay (56), Fuat İ. (49), Kamil Cihat İ. (51), Necip C. (60), Murat K. ile daha sonra Bülent D., Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zehirlenme şüphesi ile tedavi altına alınan 7 kişiden Şakir Çelik, hayatını kaybetti.

ÖLÜ SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

Bursa'da sahte içkiden zehirlenen 7 kişiden Erol Oktay (56) da tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Zehirlenen 5 kişinin tedavileri sürüyor. 

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bursa'da sahte içkiden zehirlenen 6 kişiden Murat K., hastanedeki ilk ifadesinde, “Sahte içkiyi bir arkadaşımın ağabeyi olan Cihat’tan aldım. İlk olarak tek başıma içmeye başladım. Daha sonra Suriyeli Ahmet diye bir arkadaşım geldi. O da benimle içti. Onun nerede oturduğunu bilmiyorum. Ben rahatsızlanınca bir süre bekledim. Cihat'ın zehirlendiğini ve hastaneye kaldırıldığını öğrenince, ben de zehirlendiğimi anladım” dediği öğrenildi.

İÇEN DİĞER KİŞİLERİ BULMAK İÇİN ÇALIŞMA

Polis ekipleri, alınan ifadelerin ardından sahte içkiden içtiği düşünülen diğer kişileri bulmak için çalışma başlattı.

SAYI 10'A YÜKSELDİ

Sahte içkiden zehirlenen Fatih U. ve Suriyeli Basem M., ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne; Ramazan Ç. (48) ise Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Fatih U., Basem M. ve Ramazan Ç. ile birlikte kentte sahte içki şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı 10'a yükseldi. 

Bu kişilerden 2’si yaşamını yitirirken, 8 kişinin tedavisi sürüyor. 

 

 

Kaynak: DHA

Bursa Bursa haberleri sahte içki sahte alkol