Bursa'da sahibi selfie çekerken pitbull köpeği sokak köpeğine böyle saldırdı

Bursa

Bursa'da sahibinin tasma ve ağızlıksız gezdirdiği pitbull cinsi köpek, sokak köpeğine saldırdı. Sahibi o sırada köpeği ile selfie çekilirken pitbulun sokak köpeğine saldırdığı anlar kameraya yansıdı. Çevre esnafı sokak köpeğini sopayla müdahale edip kurtarırken, yaşananlar kameraya anbean yansıdı.

Olay, geçen Osmangazi ilçesi Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği bilinmeyen kişi, pitbull cinsi köpeğini tasmasız ve ağızlıksız şekilde gezdirmeye başladı. Pitbulun sahibi, köpeği bir sokak köpeğinin yanına geldiğinde, cep telefonuyla selfie çekti. Bu sırada pitbull, sokak köpeğine saldırdı. Sokak köpeğinin inlemelerini duyan mahalleli, sokağa çıktı. Pitbull çenesinden ısırdığı sokak köpeğini bırakmayınca, bir esnaf arabasından aldığı sopayla pitbula vurdu. Pitbulun ağzından kurtulan sokak köpeği kaçtı. Pitbulun sahibi ise köpeğine vurdukları gerekçesiyle esnafa küfretti. İhbar üzerine polis ekipleri, Pitbulun sahibini bulmak için çalışma başlattı.

Sokakta berber dükkanı olan Yasin Yanardağ, "Pitbull, sokak köpeğine saldırdı. Yan taraftaki esnaf ağabeyimiz, sopayla köpekleri ayırdı. Daha sonra sahibi, köpeğini savunur gibi bizlere hareket etti. Burada bağırıp çağırdı. Esnafı ayağa kaldırdı. O sırada sokaktan ufak bir çocuk geçse, onu ısırabilirdi. Esnaf ağabeyimiz müdahale etmeseydi sokak köpeği ölmüştü. Köpekte tasma ve ağızlık yoktu. Sahibine de sorduk. Ancak 'köpek benim değil' diye yalan söylemeye çalıştı" dedi.

Kaynak: DHA

Bursa haberleri