Bursa'da akşam vakti görüldü: Kameraya sarıldılar!

Bursa Viral videolar Gündem haberleri

Nesli tükenmekte olan su samuru Bursa’nın Gemlik ilçesinde görüntülendi. O anlar anbean kaydedildi.

Kayalıkhane Mevkisi'nde gece saatlerinde nesli tükenmekte olan su samuru görüldü.

Gece saatlerinde kayalıklara çıkan, daha sonra iskeleye bağlı teknelerin üzerinde gezen su samuru, gecenin karanlığında gözlerden kayboldu.

Su samurunun teknedeki anları, vatandaşlar tarafından saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi.

SU SAMURLARI HAKKINDA

Su samurları, su kenarlarında yaşayan ve suya adapte olmuş bir tür otçul memeli hayvandır. Bu hayvanlar, suyun yakınında bulunan göller, nehirler, akarsular ve sulak alanlarda yaşarlar. Su samurları, ağaçların köklerine oydukları yuvalarda yaşarlar ve bu yuvaları su seviyesi yükseldiğinde kullanabilirler.

Yüzgeç benzeri ayakları ve suya dalabilen bir yapılarıyla su altında avlanabilme yeteneğine sahiptirler. Genellikle otçullardır ve su bitkileri, yosunlar, su altı bitkileri gibi sucul bitkilerle beslenirler. Ayrıca kabuklu hayvanlar, balıklar ve diğer su organizmaları da diyetlerinin bir parçası olabilir.

Su samurları, genellikle yüzeyde yüzerken veya suyun altında yiyecek ararken görülebilirler. Su samurları, tüyleri arasındaki hava kabarcıkları sayesinde suyun altında nefes alabilirler. Ayrıca su altında görüşlerini koruyabilmek için gözleri suya iyi uyum sağlayacak şekildedir.

Su samurları, sosyal hayvanlardır ve gruplar halinde yaşarlar. Bir grup içinde birçok su samuru bir arada yaşar ve birlikte avlanır. Bu gruplar genellikle aile ilişkilerine dayalıdır.

Su samurları, tüyleri sayesinde su geçirmez bir katman oluşturabilirler ve soğuk suda rahatlıkla yaşayabilirler. Bu özellikleri onları soğuk su yaşamına uygun hale getirir. Su samurları, genellikle Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'nın bazı bölgelerinde bulunur ve çeşitli türleri vardır. 

Kaynak: Haber Global TV