Bursa ve Adana'da orman yangınları

Adana

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yerleşim yerine çok yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Bakan Pakdemirli, "Yangın kontrol altında" dedi. Adana'da da Kozan'da 15 günde 3-5 gün arayla yangın çıkan bölgede, yeniden yangın çıktı. 

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde yerleşime çok yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler civardaki villalara doğru ilerledi. Demirci Mahallesi Emir Sokak devamındaki çamlık alanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan, helikopter de havadan yangın söndürme çalışmasına katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Yangının çıkış sebebi ile ilgili güvenlik güçleri de çalışma başlattılar.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa'da yangın söndürme çalışmaları devam ederken Bursa Valisi Yakup Canbolat, orman yangınını çıkartan bir zanlının gözaltına alındığı açıkladı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen V.O. isimli şahsın Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Bursa ve Adana'da orman yangınları - Resim : 1

ADANA'DA YANGIN

Adana'nın Kozan ilçesindeki ormanlık alanda da, 15 günde 3-5 gün arayla çıkan yangın, tekrar alevlendi. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

 

Bursa ve Adana'da orman yangınları - Resim : 2

Kaynak: İHA

Bursa Adana orman yangını