Bursa Valiliği'nden paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılan bekçi hakkında açıklama

Bursa
Bursa Valiliği'nden paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatılan bekçi hakkında açıklama

Bursa Valiliği, mahalle bekçisi hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı nedeniyle soruşturma açıldığını bildirdi.

Bursa'da bir bekçi hakkında sosyal medyadan 'Hilafet' etiketiyle yaptığı paylaşım gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmaya ilişkin olarak Bursa Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Söz konusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır" denildi. Bekçi tarafından, 'Hilafet' etiketiyle birlikte Kelime-i Tevhid görseli de paylaşılmıştı. 

Bursa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çarşı ve mahalle bekçisine açılan soruşturma ile ilgili, sosyal medyada yapılan değerlendirmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. İlimizde çarşı ve mahalle bekçisi olan ve kamu güvenliğinden sorumlu bir personelin yapmış olduğu bir paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açılmıştır. Söz konusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır.”

 

Kaynak: DHA

Bursa hilafet