Bursa'da makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde makilik alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüyerek ormana, oradan da tarım arazisine sıçradı. Yangının sıçradığı çiftlikteki 20'den fazla küçükbaş hayvan telef oldu.

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı kırsal Başköy Mahallesi ile kırsal Akçalar Mahallesi arasındaki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yükselen duman ve alevi gören çevredekilerin ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, tarım arazisine de sıçradı. İtfaiye ekiplerince yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. 

Bursa'da makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı - Resim : 1

Ekipler, alevlerin daha fazla büyümesini önlemek ve kontrol altına alabilmek amacıyla yangın söndürme araçları ve iş makineleriyle yoğun çalışma yürütüyor.

Yangının sıçradığı çiftlikteki 20'den fazla küçükbaş hayvan telef oldu. Alevlerden kurtarılan hayvanlar ise araçlarla bölgeden uzaklaştırıldı.

Dumandan etkilenen itfaiye erlerine ise 112 Acil Servis ekiplerince olay yerinde müdahalede bulunuldu.

Bursa'da makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı - Resim : 2

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, AA muhabirine, yangın bilgisini almalarından itibaren ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi.

Ekiplerin hummalı bir çalışma yürüttüğünü belirten Akın, "Sıkıntı oluşturabilecek bir durum görünmüyor ancak gerekirse helikopterle de müdahalede bulunabiliriz." dedi.

AA-DHA

Bursa yangın