Bünyamin Sürmeli'den İstanbul için vortex uyarısı

Gündem haberleri İstanbul kar yağışı

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul için vortex uyarısı yaptı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbullulara seslendi

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından bu sabahtan itibaren kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı bugün İstanbul'da zaman zaman aralıklı etkili olurken yarın ve cumartesi günü için kritik uyarılar yapılıyor.

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de İstanbul için uyardı. Sürmeli, "Vortex'in giriş ihtimali yükseldi, gücü zayıflasa da ne kadar zayıflarsa zayıflasın, güçlü bir kar sağanağı ihtimali yüksek. Cumartesi günü İstanbul, Tekirdağ çevrelerinden başlayarak Zonguldak alanlarında risk söz konusu" dedi.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN BİTECEK?

Sürmeli, "Bu sistem pazartesi salı günü itibarıyla yavaş yavaş sönümlenmeye başlayacak" diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU'DAN CUMA UYARISI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara yönelik uyarısında, "İstanbul’da kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak. İstanbulluları yarın da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla kesinlikle yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak isterim" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Bünyamin Sürmeli vortex kar yağışı istanbul kar yağışı vortex nedir kar fırtınası Aybar kar fırtınası