Bülent Arınç, FETÖ konusunda söylediği ''Masum değiliz hiçbirimiz'' sözlerine açıklık getirdi

Bülent Arınç, FETÖ konusunda söylediği ''Masum değiliz hiçbirimiz'' sözlerine açıklık getirdi

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, ''Masum değiliz hiçbirimiz'' sözlerine "15 Temmuz'un siyasi ayağı araştırılmalı. Bütün siyasetçiler belki Deniz Baykal hariç bunlarla bir araya gelmiştir." diyerek açıklık getirdi

Haber Global ekranlarında yayınlanan 'Jülide Ateş'le 40' programına konuk olan Bülent Arınç, Ateş'in "FETÖ binlerce insanın beynini nasıl yıkadı?" sorusuna "Kendilerini bu kadar gizleyen çok kötü, çok hesaplı bir örgütle karşı karşıyayız. İnsanlar bir yönüyle eğitime, bir yönüyle maneviyatına bakarak bunlara inandılar. Bunların karanlık yüzlerini maalesef çoğumuz göremedik. Masum değiliz hiçbirimiz." diyerek cevap vermişti. 

"15 TEMMUZ'UN SİYASİ AYAĞI ARAŞTIRILMALI"

Bülent Arınç Habertürk yayınına telefonla bağlanarak bu sözlerine açıklık getirdi.

Arınç’ın açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz’un siyasi ayağı araştırılmalı. FETÖ örgütü nasıl silah kullanacak bir noktaya geldi? İşin politik, toplumsal boyutu var. Bütün siyasetçiler bunlarla bir araya gelmişlerdir. 2011 seçimlerinden sonra FETÖ kendini belli etmeye çalıştı. Gülen’i ziyaret etmeye giden milletvekilleri var. Bunlara plaket verenler var. 15 Temmuz’da KPSS’de soru çalındığını öğrendik. 15 Temmuz’dan önce kim konuştu?"

"Kendilerini bu kadar gizleyenlere biz hüsnüzan göstererek güzel yüzlerine aldanmışsak buna ne denecekse denecek ama bilin ki; herkes bunun içerisinde bir kere kendini buldu. Bütün siyasetçiler belki Deniz Baykal hariç bunlarla bir araya gelmiştir."

 

Bülent Arınç FETÖ