Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüsle mücadelede "yeni normal" dönemi 1 Haziran itibariyle başladı. Bu kapsamda hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma ve seyahat kısıtlamaları 1 Haziran itibariyle kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme adımları kapsamında pek çok alanda normalleşme başlarken, bu hafta sonu yani 6-7 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak konusu oldu. Sokağa çıkma kısıtlamalarının devam edip etmeyeceği ilerleyen günlerde netleşecek. İşte, ayrıntılar. ..

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

Bayram sonrasında vaka durumundaki iyileşmenin sürmesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayında son verilmesi hedefleniyordu. 

Aynı şekilde 65 yaş ve 18 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu takvimle birlikte haziran ayının ortasında son bulması planlanıyor.

Buna göre 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasının ardından yeni gelişmeler gündemde yer aldı. 

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

sokağa çıkma yasağı koronavirüs