Bu gıdaları birlikte tüketenler hastanenin yolunu tutuyor! Aslında asla birlikte tüketmemek gerekiyormuş
Doğal besinlerin beslenme alışkanlıklarına dahil edildiği sağlıklı yaşam trendi ile ilgili henüz bazı bilinmeyenler bulunuyor. Aslında ne kadar sağlıklı olsalar da bazı esinlerin birlikte tüketilmemeleri gerekiyor.
Sağlıklı beslenme alışkanlıkları trendi kapsamında doğal besinlerin tüketimi yeniden popüler hale gelmeye başladı. Ancak doğal besinlerin tüketiminde bazı yanlışlar bulunuyor. Her ne adar kendi başlarına sağlıklı olsalar da bazı gıdaların birlikte tüketmesi bünyeye zarar veriyor.
Belirli vitamin ve mineral içeriklerine sahip gıdaların aslında bir arada ya da karıştırılarak tüketilmemesi gerekiyor. Bu gibi gıdaların bir arada tüketilmesi özellikle mide rahatsızlıklarının önünü açıyor. İşte birlikte tüketilmesi ile vücuda zarar veren gıdalar:
Karpuz ve kavun: Kavun ve karpuz her ne kadar yaz aylarının favori ikilisi olsa da birlikte tüketilmeleri aslında yanlış bir davranış. Hem karpuz hem de kavun şeker oranı yüksek meyvelerdir. Bu da tansiyon ve diyabet hastaları için yüksek risk oluştururken hastalığınız olmasa dahi diyabet riskini yükselten bir durum.
Tavuk ve süt: Tavuk ve süt hayvansal protein kaynaklarıdır. İki gıda da kalsiyum ve protein açısından zengindir. Ancak hem tavuk hem de süt benzer besin değerlerine sahip olduklarından birlikte tüketilmeleri vücutta kalsiyum ve protein birikmesine neden olur. Bu da mide rahatsızlıkları ve kabız gibi sindirim hastalıklarının önünü açar.